Haftanın yine gündemi yoğun. Şöyle bir sıralama yapalım:
 
- İç ve dış siyaset öncelikli.
- Ekonomi daha da öncelikli
- Bütçe görüşmeleri bu hafta sonlanacak. Şu aşamada normal seyrinde geceli gündüzlü, cumartesi pazar gidiyor. Ancak Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde gerginlik yaşanabilir. HDP bir yana, iktidar ve muhalefet diğer yana şeklinde bir ortam oluşacaktır diye düşünüyorum.
- Erdoğan-Trump görüşmesinin ürünü FETÖ oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iade ile ilgili sinyal verdi. Bunca dosya, klasör, fotoğraf, film ve kanıtlar ABD'ye gönderildiğinden bu yana yorum yapılmamıştı. Anlaşılan o ki, Türkiye'den giden kanıt içerikli dosyalar ele alındı, okundu ve kanaate varıldı. İade ihtimali oluştu. Yoksa Suriye ile ilgili, yani Fırat'ın doğusu kararlılığımızın getirdiği yumuşama mı var? Bilinmez Trump bu! Bir dediği bir dediğini tutmuyor. Senatoda sıkıntılı. Kaşıkçı olayında da. Ya avukatı ile yaşadığı sorun? Merkez bankası ile de çatışıyor. Trump bu, bir öyle, bir böyle! Yine de FETÖ konusunda sarı ışık yakıyor. Verdik papazı, alacağız papazı demek ki! Zarrab unutuldu gitti. Halkbank Müdürü ise temmuzu bekleyecek artık. Gelişiyle de genel müdürlük tesisi acılarına merhem olur herhalde.
 
Tren kazası raporu
 
- Tren kazası raporu açıklanmak zorunda. Hassasiyet var. Muhalefet yanıt bekleyecek. Ya kara kutu ya da müfettiş raporu.
 
- Hafta sonu bütçe görüşmeleri sona erecek ve tümü üstünde konuşulacak. Cumhur İttifakı oylarıyla bütçe geçer. Sunum oturumuna Cumhurbaşkanı yardımcısı konuşmuştu. Sayın Erdoğan'ın bütçe yasasının kabulü ile son oturuma gelip teşekkür konuşması yapması bekleniyor. Gelmeyebilir veya locadan izleyebilir.
 
- Ve bütçe oylamasının bitimiyle TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifası beklenecek. Artık adaylığına kesin bakılıyor. Bu durumda o koltuğu bırakacak ve önümüze Meclis Başkanlığı seçim gündemi çıkacak. Aday yok, ama beklenti çok. Şentop, Yazıcı, belki bir hanımefendi, belki de sürpriz bir isim.
 
- Cumhur İttifakı'nda sorun görünmüyor. İstanbul ve diğer 6 il açıklanacak ve ittifakın adaylık süreci tamamlanacak.
 
- AK Parti'nin seçim manifestosu ve çalışmaları açıklanacak.
 
- MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin geleneksel kahvaltılı basın toplantısı yapılabilir.
 
- Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı 100 günlük program uygulamasına geçilecek.
 
- MHP'nin şartlı tahliye tasarısı gündeme gelecek.
 
- Hayvan hakları tasarısında hala gecikme yaşanıyor. Bütçe sonunda bu iki tasarının genel kurula inmesi bekleniyor.
 
Hala pürüzler var
 
- Millet İttifakı'nda güya anlaşıldı. Ama hala pürüzler var. Gecikme tabanı rahatsız ediyor. Muharrem İnce meydana çıktı. Gürsel Tekin, İstanbul sokaklarında uygun adım. Sarıgül sotada. Mansur Yavaş'ın gölgesi bile görünmüyor. İzmirli coşku bekliyor. Balıkesirli diken üstünde. Büyük ilçelerde kazan kaynıyor. Oğuz Kaan Salıcı ne yapsın? Ekrandan ekrana sakinlik taşıyor. CHP ve İyi Parti seçim maratonu başlamadan yorgun gibi.
 
- Silahlı kuvvetlerimiz bütün hazırlıklarını ve yığınağını yaptı. Başkomutan emri bekleniyor. Marş marş komutuyla Fırat'ın Doğusu'na yolculuk var.
 
- Asgari ücret komisyonu turlarına devam.
 
- Emekliliğe takılanların ısrarı yine sürecek.
 
- Doların düşüşünden kaynaklanan indirim için beklenti, elektrik ve doğalgazda. Eli kulağında gibi.
 
- Ve artık Meclis, tatili bekliyor. Tatille birlikte vekiller seçim bölgesine, yani hane hane, sokak sokak ziyaretler. Her il ve ilçeden alınacak sonuç o yörenin vekili için bir karne notudur. Kim sınıfı geçecek?
- Gelecek dönem adaylıkları için alınacak sonuçlar somut gösterge niteliğinde.
 
- Yüksek Seçim Kurulu takvimini oluşturuyor.
 
- Noel nedeniyle dünya siyasetinde küçük bir mola ve noel tatili.
 
- Yılbaşı hazırlıkları ve yeni umutlar, hayaller, rüyalar...
 
- Yılsonu maaş zamları ve hemen sonra yeni yıl zamları. Kıymetli evrak ile yükümlülüklerdeki artışlar. Yani son gündem yine zam, zam, zam...