İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılar 103. günde devam ediyor. Almanya'nın İsrail'e yaklaşık 10 bin adet tank mühimmatı gönderme planına ilişkin Hamas'tan yazılı açıklama geldi.

Hamas, Almanya'nın İsrail'e yaklaşık 10 bin adet tank mühimmatı gönderme planı ile “Filistinlilere karşı yürütülen savaşa doğrudan ortak olduğunu” belirtti.

Güzellik kraliçesi Lundy Parraga silahlı saldırıda yaşamını yitirdi! Güzellik kraliçesi Lundy Parraga silahlı saldırıda yaşamını yitirdi!

Hamas’ın Telegram üzerinden yaptığı açıklamada,planın Almanya’yı Filistin halkına karşı yürütülen savaşa “doğrudan bir ortak” haline getirdiği aktarıldı.

Planın, "Nazi Siyonist (İsrail) hükümetinin” işlediği savaş suçlarının tüm siyasi ve ahlaki sorumluluğunu taşıdığının vurgusu yapıldı. Almanya’nın mühimmat gönderme planının kınandığı açıklamada;

“Öyle görünüyor ki Almanya, insanlığa karşı işlediği günahlarla dolu tarihini yeniden çoğaltıyor ve yakın geçmişten alınan dersler bunlara engel olmuyor. Buradan halkımızın, kendisine yönelik saldırıya katılan, tüm tabuları çiğneyen bu cani düşmana koruma sağlayan hiç kimseyi unutmayacağını ve affetmeyeceğini beyan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Alman Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan haberde Alman hükümetinin, İsrail hükümetinin talebi üzerine ülkeye tank mühimmatı sevkiyatına izin verilmesine prensipte olumlu baktığı iddia edilmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı konuşmada, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk'ün Hamas-İsrail arasında yeni bir esir takasına yönelik yürütülen çabaları devam ettirmek üzere Katar’ın başkenti Doha'da olduğunu belirtti.

Kirby, “Şunu söyleyebilirim ki bu konuda çok titizlikle çalışıyoruz. Şu an bulunduğumuz noktanın ötesine geçmek istemiyorum ama Katar'da başka bir (esir takası) anlaşma konusunda çok ciddi ve yoğun görüşmeler yaptığımızı söyleyebilirim. Umarım yakın zamanda meyvesini verecek” dedi.

Editör: Nehir Durdağı