MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Özellikle bir adli vaka üzerinden devamlı surette eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve bakanlık dönemine ilişkin mesnetsiz iddialarda bulunanların potansiyel bir rövanş alma gayesine heves ettikleri elbette dikkatli ve uyanık gözlerden kaçmamaktadır.” diyen Bahçeli, “Sayın Soylu 2016 yılından 2023 yılına kadar üstlendiği bakanlık sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmiş bir devlet ve siyaset insanıdır. Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır." demişti.

Bahçeli'nin destek açıklamasından sonra çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Medyaradar'daki habere göre gazeteci Fatih Portakal, şu ifadeleri kullandı:

"Partisinden şu ana kadar hiç bir ses çıkmadı Soylu için. Süleyman Soylu'ya bir sitem var. Sitemin ötesinde bir kızgınlık var. AK Parti tarafında Soylu'ya bir mesafe olduğunu anlıyorsunuz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kırım Tatar Sürgünü' mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kırım Tatar Sürgünü' mesajı!

Burada Devlet Bahçeli'nin arka çıkma sebebi de aslında; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya veya ona 'Sonuna kadar git' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar giden bir mesaj veriyor." diyen Portakal, "'Neden arkasında duruyor?' Derseniz... Bugün yarın Soylu, AK Parti'den istifa edip de MHP'ye katılırsa hiç şaşırmayın. Ondan sonra da Bahçeli, MHP'nin başına veliaht olarak getirirse ona hiç hiç şaşırmayın." 

Editör: Grlyrtts