AK Parti ile seçim öncesi ittifak görüşmesi yapan HÜDA PAR'ın lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eleştirilerine "Doğu Perinçek’e yanıt vermeyi gereği duymuyorum, ciddiye de almıyorum” cevabını veren Yapıcıoğlu, Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy'un, partisinin programında yazılanları okuması ve MHP ile nasıl bir arada olabilecekleri sorusuna da şu karşılığı verdi:

“MHP’nin bu hassasiyetlerini MHP’nin temsilcisine sorun.” 

Yapıcıoğlu, AK Parti ile milletvekilliği pazarlığı iddiası hakkında şunları söyledi:

“Eğer ittifak içinde yer alacaksak, bu ittifakın bileşenlerinin totalde, toplamda, maksimum sayıda en iyi verimi nasıl alması mümkünse biz onu önceliyoruz. Biz sayı pazarlığı yapmıyoruz. İlla şu kadar olacak, şunun altı ya da üstü olacak diye bir görüşme bir konuşma değil. Biz HÜDA PAR olarak Meclis’te temsil edilmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bir dönem daha devam etmesini istiyoruz. Bunun devam etmesi tek başına yeterli değil. Biz hem Meclis’te temsil edilelim, Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu neyse onu da sağlayalım istiyoruz.”