Oy birliği ile kabul edildi! Mattia Ahmet'in ismi oraya verildi Oy birliği ile kabul edildi! Mattia Ahmet'in ismi oraya verildi

İBB Soruşturması Sonrası Tutuklanan 102 Genç Tahliye Edildi: Berkay Gezgin de Serbest

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda tutuklanan 102 genç tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında, “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla tanınan ve CHP Parti Meclisi Üyesi olan Berkay Gezgin de yer aldı. Ayrıca, 25 kişi hakkındaki ev hapsi kararı da kaldırıldı.

Burhanettin Bulut: “Hoş Geldin Berkay Gezgin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hukuksuz bir şekilde tutuklanan Parti Meclisi Üyemiz Berkay Gezgin’in de aralarında olduğu 102 gencimiz tahliye edildi. Hoş geldin Berkay Gezgin. Darısı diğer yol arkadaşlarımızın ve gençlerimizin başına,” ifadelerine yer verdi.

Mahir Polat Ev Hapsiyle Tahliye Edildi

Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında ise ev hapsi şartıyla tahliye kararı verildi. Cezaevinde kaldığı süre boyunca sağlık sorunları yaşayan ve anjiyo olan Polat, tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Dinlenmem lazım. Çok yorgunum. Herkesi çok seviyorum. Bu memleketin vicdanı bitmemiş. Bu toprakların insanına hem çok güveniyorum hem de çok seviyorum,” dedi.