Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından ülkeler Türkiye için yardım seferberliği başlatmıştı. Pakistan da Türkiye'ye yardım malzemesi yollamış, hatta Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da bir görüşme yapmıştı.

Ancak Pakistan'ın ünlü gazetecilerinden Shahid Masood, Pakistan’ın depremden sonra Türkiye’ye gönderdiği yardım paketleriyle ilgili çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. 

Televizyonda katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Masood, “Pakistan’ın gönderdiği yardım paketi, geçen yıl Türkiye’nin Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde gönderdiği paketleri oldu” iddiasında bulundu. 

Masood, Türkiye’nin gönderdiği yardım paketlerinin aynen geri gönderildiğini öne sürdü.
 Masood, “Kolilerin ve paketlerin üzerinde ‘Sindh Hükümeti’ ve ‘Pakistan Hükümeti’ ibaresi var. Fakat kutular açılınca içinden Türkiye’nin sel felaketinden sonra gönderdiği malzemeler var. Malzemeler yeniden paketlenerek gönderilmiş” ifadesini kullandı.

Yerel medya, “Eğer bu iddia doğruysa Pakistan büyük bir uluslararası utançla karşı karşıya kalacak” başlığıyla gelişmeyi duyurdu.

Editör: Grlyrtts