Savunma sanayinin önde gelen firmalarından, İHA-SİHA'ları yapan Bayraktar Teknoloji ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılmıştı.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun savunma sanayinde yaşanan gelişmelere ve Bayraktar'a ilişkin yaptığı açıklamalar tartışma yaratmıştı. 

Kılıçdaroğlu İzmir'de yaptığı açıklamada, "Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara sattı. Ya da bizim tank paleti verdiğimiz gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Çünkü silahı kullanacak olan kim? Ordu kullanacak" diye konuşmuştu.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında açıklamalarda bulunan Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar şöyle konuştu: 

"Tabii maalesef bu tartışmalar bitmiyor. Ülkemizde son 20 yılda en çok başarı gördüğümüz sektör teknoloji sektörü. Özellikle Baykar yaptıklarıyla son 20 yılda ortada olan bir firma. Son 3 yılda Türk havacılığında ihracat birincisi. Bugün ekranlarda gösterilen Kızılelma savaş uçağı konseptine yeni bir paradigma getirdi. Baykar o kadar ülkenin yurtdışı operasyonları katkıları bitmiş de Baykar'ın... Böyle bir şey söz konusu değilken olasılıklar üzerinde firmaya böyle itham etmek çok talihsiz. Aynı partinin üst düzey yöneticileri daha önce de iftiralar attılar. Dava ettik, Türkiye'de savunma sanayinde hiçbir firma kendi başına değildi. Devlete beyan etmeden üretim yapamazsınız. Bu devletle olan bir şey. Biz 29 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat içinde devletten izin alınıyor. Onay alındığı zaman teknoloji ürünleri ihraç edilebiliyor. Baykar aynı zamanda Türkiye'nin en büyük bağışçı firması. Bu ülkeyi bırakıp gider miyiz. Firmamızı kimseye satmayız."

Güvenlik politikaları Uzmanı Mete Yarar ise "Bu şirket İsrail tarafından satın alınmaya çalışıldı, satsalar o zaman satarlardı. İHA-SİHA'ları yapmadan önce satarlardı." dedi.