İhtiyaç Sahiplerine Verilen Yardımlar Nelerdir? Ülkemizin ihtiyaç sahibi ve yoksul ailelerine daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için şartlı eğitim yardımı, sağlık yardımı, doğum yardımı, SED yardımı, gıda ve gıda yardımı gibi birçok yardımda bulunan Devlet Ödemeleri; 2023'e kadar hız kesmeden devam ediyor.

Fakir ve muhtaç vatandaşlar; İkamet ettikleri yerin Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek sosyal yardım başvuru formunu doldurarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yardım talep edebilirler.

Pandemi sürecinde dar gelirli vatandaşların bu süreci daha rahat atlatabilmeleri için yardım elini uzatan devlet ödemeleri, vatandaşlar; T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile e-devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilirler.

Bu yazımızda ihtiyaç sahibi vatandaşların sık sık sorusu olan İhtiyaç Sahiplerine Verilen Yardımlar nelerdir? Sorunuza cevap vermeye ve sizi bilgilendirmeye çalışacağız.

İhtiyaç Sahiplerine Verilen Yardımlar

İhtiyaç sahiplerine verilen devlet ödemeleri yardımları aşağıda listelenmiştir.

Vakıfların Yaptığı Yardımlar

·         Nakdi yardım

·         Ayni Yakacak Yardımı (kömür)

·         Eğitim Yardımları

·         Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı

·         Afet Destekleri (yangın, sel vb.)

·         Gelir Getirici Proje Destekleri

·         İstihdam Yardımları

Düzenli Yapılan Yardımlar

·         2022 Sayılı Kanun Kapsamında engelli ve 65 yaş maaşı

·         Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardımlar

·         Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardımlar

·         Öksüz Yetim ve Asker Çocuğu Yardımı

İhtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar başvurusu için https://www.devletodemeleri.com ziyaret ederek detaylı başvuruya ulaşabilirsiniz

Editör: İrem Nur Kaya