Kanal İstanbul Projesi’nin yapılmaması için her türlü mücadeleyi vereceğini ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÇED raporuna onay veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’in görevine son verdi.

FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEDİ GÖREVDEN ALINDI

Projenin iki bakanlık tarafından imzalanan işbirliği protokolünden çekildiğini duyuran başkan Ekrem İmamoğlu, “cinayet projesi” olarak tanımladığı Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporunu kabul etmediğini belirtmiş. Ekolojik dengeyle alakalı endişelerini dile getirmişti. Bir önceki idare kadrosunda proje için olumlu dönüş yapan Fuat Alarçin fikrini değiştirmemesi üzerine “sizinle çalışmayacağız” yanıtını aldı.

İDDİALARI DOĞRULADI

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı olan Alarçin’in projeyle ilgili fikirlerinin değerli olduğu dolayısıyla verilen “görev sonlandırma” kararı tepki çekti. Konuyla alakalı detaylı açıklama yapacak olan Alarçin, görevden alındığına yönelik haberleri doğruladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde akademisyenliğine devam eden Alarçin, daha detaylı bir açıklama yapmak için üniversiteden izin aldı.

Editör: Haber Merkezi