Bilgisayar, tablet ve telefonlar, artık okul hayatının normalleri haline dönüşürken, çocuk ve gençler dijital hayata neredeyse büyükler kadar dahil olmuş durumda

İngiltere merkezli ‘Çocuklara Yönelik Zorbalığı Önleme Ulusal Birliği‘nin (National Society for the Prevention of Cruelty to Children – NSPCC) araştırmasına göre çocukların internetle etkileşimi hayli üst düzeye çıkmış durumda. Buna göre internetteki her üç kişiden biri çocuk.

Çocuklar ebeveynlerinden daha bilgili

“Bunun bir adım ötesine geçersek, bilişim sistemleri konusunda çocukların ebeveynlerinden daha bilgili olduğunu da söyleyebiliriz“ tespiti yapan ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, “Yine de çocukların, ebeveynler ve uzmanların denetim ve yönlendirmesine ihtiyacı var. Çünkü gerçek hayattaki tehlikeler ve hatta fazlası internettede var“ dedi.

“Çocuk ve gençler önemsemeyebilir ancak veri hırsızlığı pek çok tatsız maddimanevi tecrübeye dönüşebilir“ uyarısında bulunan Can Erginkurban, özellikle okulda, üniversitede kendi dizüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunu kullanan öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulundu.