İstanbul Zekeriyaköy'de bir evden gelen silah sesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Eve çilingir yardımıyla giren ekipler, 22 yaşındaki Buket Aydın'ı yatak odasında çıplak bir halde kanlar içinde yatarken buldu. Genç kadının yatak odasının girişinde kafasından vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

Evin 29 yaşındaki Aydın Altay ve 25 yaşındaki R.Ö tarafından kiralandığı ortaya çıktı.

Aydın Altay'ın 18 suç kaydı olduğu ve aynı zamanda cinayet suçundan arandığı kaydedildi. R.Ö.'nün de bir cinayet dosyasından aranması olduğu ortaya çıktı.

Sabah'taki habere göre Altay ve R.Ö.'nün devamlı adres değiştirerek saklanmak için ev kiraladıkları öğrenildi. İkilinin ev sahibi H.Ö.'ye de kendilerini depremzede olarak tanıttıkları ve Göktürk'teki o evi tuttukları belirtildi.

Apartmanın girişindeki güvenlik kamerası ve bölgedeki diğer kameralar da polis ekipleri tarafından incelendi. Görüntülerde, öldürülen genç kadın ile bir kişinin eve beraber girdikleri tespit edildi.

Görüntülerde aynı zamanda Aydın Altay'ın yaklaşık 10 dakika sonra evden tek başına ayrıldığı da belirlendi. Sonrasında eve başka giren ya da evden çıkan da olmadı. Polisler bunun üzerine Aydın Altay ile R.Ö.'yü arama çalışmaları başlattı.

Polisler, Altay'ın Gaziosmanpaşa'da saklandığını belirledi. Altay, düzenlenen operasyonda kaçamayacağını anladığında polisler kapıdayken genç kadını öldürdüğü silahla intihar etti.

Yapılan incelemelerde Altay'ın ocak ayında da Gaziosmanpaşa'da Tuncay Kurban'ı öldüren kişi olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri öte yandan, kaçan şüpheli R.Ö.'yü yakalamak için çalışma başlattı.

Editör: Grlyrtts