İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Fadavi, Tel Aviv yönetimine 'doğrudan çatışma' uyarısında bulundu.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze'ye 17 gündür bomba yağdırıyor. Sürecin başından beri Filistin'e destek mesajları yağdıran İran'dan İsrail'e yönelik yeni bir tehdit daha geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Başkan Yardımcısı Ali Fadavi, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada askerlerin emir verildiğinde ya da gerektiğinde İsrail'in Hayfa şehrini tereddüt etmeden vuracakları ifade edildi. 

Tahran Üniversitesi'nde İranlı öğrencilerle yapılan söyleyişide konuşan Fadavi, İran'ın İsrail'e karşı doğrudan harekete geçmesine ilişkin bir soruyu şu şekilde yanıtladı;

"Bazılarınız pratik eylemi Hayfa'yı doğrudan füze ile vurmak olarak görüyor. Tabi gerekirse bu tereddütsüz yapılacaktır. Füze olarak görüyor, tabii ki gerekiyorsa. Bu yapılacak ve tereddütsüz yapılacaktır."

IDF'nin Demir Kubbe'nin başarılı müdahale oranı konusunda yalan söylediğini ve bu oranın sadece %30 olduğunu iddia etti.

İsrail Refah'ta Mısır'a açılan sınır kapısını ele geçirildi! İsrail Refah'ta Mısır'a açılan sınır kapısını ele geçirildi!

ABD-İsrail ilişkilerine değinen Fadavi, "Amerika, İsrail'i kendi güvenliği için yarattı ve eğer kendini güvende hissetmiyorsa onu kolaylıkla feda edebilir" diye ekledi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin, Demir Kubbe savunma sistemi hakkında 'yalan söylediğini' de iddia eden Fadavi, "Demir Kubbe'nin başarı oranı yüzde 30'dur" dedi

Editör: Nehir Durdağı