BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kalecisi Karius bu hafta ıslıklardan en fazla nasibini alan isimler oldu. Fabri'den sonra transfer edilen Alman kaleci Karius uluslararası arenada isim olarak çok daha şöhretliydi ama, bir de onun yakasını bırakmayan, şampiyonlar ligi finalinden kalma kötü şöhreti var. Son maçta yediği hatalı gol, taraftarın sabrını taşırdı. 
Ama dört yıl görev aldığı takıma iki şampiyonluk getiren Şenol Güneş'i, taraftarların ıslıklayarak değil, aslkışlayarak milli takıma uğurlaması gerekir. Ona yöneltilen ıslıkları ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın, haksızlık olarak değerlendiriyorum.  
 
KAFALAR KARIŞTI
 
Bir hafta önce oynanan ve 2-2 sonuçlanan Kasımpaşa-Trabzonspor maçının son dakikasında Kasımpaşalı Ben Youssef'e, hakem Bülent Yıldırım sarı kartını çıkartırken, yayıncı kuruluş pozisyonu tekrarını verince, maçı tv'den izleyenler sarı kartın gösterildiği anı göremediler. Ama ertesi gün çıkan tüm gazeteler ve bu arada Kasımpaşa Kulübü'nün resmi internet sitesi Ben Youssef'in sarı kart gördüğünü yazdı. Bu kart, sınırda olan Ben Youssef'in bir maç sonra oynayamayacağı anlamına geliyordu. Oysa, Kasımpaşalı oyuncu bu hafta 0-0 biten Göztepe maçında yer aldı. Göztepe'nin itirazı var. Şimdi defterler yeniden açılacak, raporlar incelenecek ve Yuoussef'in durumuna tekrar bakılacak. Eğer cezalıyken oynadığı belirlenirse, Kasımpaşa hükmen mağlup sayılacak. Son 11 maçında sadece 1 galibiyet 2 beraberlik alabilen Kasımpaşa'nın ve Mustafa Denizli'nin durumu daha kritik bir hale gelebilir.
 
BİRİNCİ LİG NEFES KESİYOR
 
Birinci Lig'de bu sene nefes kesen amansız bir mücadele var. Lige ilk 10 maçını kazanınca adeta "uçarak"  başlayan Gençlerbirliği için "açık ara yapacak" denirken, üst üste gelen puan kayıpları ile fren yaptı. Arkadan gelen Denizlispor ve Osmanlıspor da yetişmesi ile şampiyonluk mücadelesi renklendi. Takipçileri ise şimdilik Ümraniyespor, Hatayspor, Gaziantepspor ve Altınordu. 
Gençlerbirliği puan kayıplarından sonra teknik adam değişikliğine gittiği ilk haftada Altay'ı 1-0 yenerek moral buldu. Şampiyonluk mücadelesi veren Denizlispor-Ümraniyespor maçından gol sesi çıkmayınca, Gençlerbirliği yeniden zirveyi yakaladı. Tabii play-off için de büyük çekişme var. Boluspor ne yapsa olmadı ve şampiyonluk söylemi ile başladığı ligde play-off'dan da giderek uzaklaşmaya başladı. Transfer tahtası açılınca, ikimci yarıda "tavan yapar" denilen Eskişehirspor ise hala yerinde sayıyor.
 
HAFTANIN SEMPATİSİ: Trafik kazasında hayatlarını kaybeden Ankaragücü'nün iki genç taraftarı Mert ve Eren için geçtiğimiz hafta Ankaragücü-Bursaspor maçında, tüm takımların taraftar temsilcileri bir araya geldi ve çok güzel bir birliktelik tablosu oluşturuldu. Ankaragücü kulübünün yaptırdığı, "Mert ve Eren'i unutmayacağız" yazılı 20 bin tişört de taraftarlara maç girişinde dağıtıldı.
 
HAFTANIN SORUSU: Yine yenildi. Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali?
 
HAFTANIN ZAYTUNG HABERİ: Erzurumspor ile karşılaşan Alanyaspor'un kazandığı 2 penaltıyı değerlendiremeyen ve kazanılan 3. penaltıyı da atmak için arkadaşı ile tartışan Cisse, "hat trick yapmamı engellediler" dedi. Mete Kalkavan bu maçta 4 penaltı kararı vermişti. Bunlardan 3'ü Alanyaspor lehineydi.