ABD ve Avrupa, Türkiye'ye yönelik ambargoyu Ukrayna'daki işgalle birlikte kaldırdı ancak Türkiye savunmada tam bağımsızlık yolunda emin adımlar ilerlemeye devam ediyor. Kritik sistemleri yerli ve milli imkanlarla üretmek için 750 projenin yürürlükte olduğunu söyleyen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ambargo uygulamakla Batılı ülkelerin Türkiye'yi pes ettirmeyi amaçladığını ancak durumun tam tersi yönde geliştiğini kaydetti. 

"Kısıtlamaların bizi durduracağını, yavaşlatacağını, vazgeçireceğini düşünmek konusunda bunların abesle iştigal olduğunu defalarca dillendirdik" diyen Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'diklenmeyeceğiz ama dik duracağız' şeklinde formüle ettiği pozisyonu hatırlattı. 

İNSANSIZ SİSTEMLER GÜNDEMİN İLK SIRASINDA 

A Haber'e yaptığı açıklamada İsmail Demir, "Türkiye'ye falanca tehdit veya ambargo ile geri adım attırılması söz konusu olamaz biz ulusumuzun geleneğinden milli çıkarlarımızdan taviz verme durumunda olamayız. Bu dik duruşun bir tezahürüdür" diyerek şunları söyledi:

"Ambargolar Türkiye'yi pasif ve köşeye sıkıştırılabilen ülke değil gerektiğinde kendisine vurulan zincirleri, koyulan kısıtları kendi iradesiyse aşabilen ülke konumuna getirdi. 750 civarında projemiz var. Birçoğu milli ve yerli ürünleri uygulamakla ilgili. Türkiye kendi başta mini uydularını sonra büyük uydularını uzaya gönderecek teknolojilere sahip olma yönünde kararlı adımlar atıyor. Bir kısmını uyguluyoruz bir kısmı test aşamasında..."

"İnsansız sistemler gündemimizin başında yer alıyor. Klasik insanlı uçak gemi ve kara sistemlerinin yanında bunların insansız olanların koordine çalıştığı hareket ortamının olduğu evrelere doğru giden çalışmalar var. Türkiye'nin bugünden hazırlanması gerekiyor."

Editör: Haber Merkezi