Putin talimatı verdi. Düğmeye basıldı. Dünyayı korkutan hamle Putin talimatı verdi. Düğmeye basıldı. Dünyayı korkutan hamle

İsrail ordusunun Gazze'deki operasyonunda 3 kendi vatandaşı rehineyi ateş açarak öldürmesi ülkede şok etkisi yarattı. IDF olayın sorumluluğunu üstlenirken Tel Aviv'deki protestolar devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepkiler kendi ülkesinde çığ gibi büyürken, İngiliz basını ABD başkanı Joe Biden'a 'Netanyahu'dan kurtul' çağrısında bulundu.

3 İsrailli rehinenin IDF tarafından yanlışlıkla öldürülmesinin ardından İsrail Başbakanı'na kendi ülkesinde tepkiler çığ gibi artarken, Netanyahu'nun uluslararası arenada da giderek yalnızlaştığı görülüyor.

 İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan bir analizde Netanyahu'nun sadece kendisi için hareket ettiği ileri sürüldü ve 'ABD başkanı İsrail'i Netanyahu'dan kurtarmalı' ifadelerine yer verildi.

Netanyahu'nun iki devletli çözüme sırtını döndüğünü ve herhangi bir Filistinlinin Gazze yönetimine katılımının tamamen reddettiğini hatırlatan Guardian gazetesi, analizinde şu ifadeler yer aldı;"Netanyahu'nun duruşu İsrail'in Filistin devletine doğru atılmış hiçbir adımı kabul edemeyeceği yönünde. İsrail yalnızca kendisi için savaşan bir adam tarafından yönetiliyor." 

Editör: Nehir Durdağı