Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanan ülke belli! Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanan ülke belli!

İngiltere'nin Mirror gazetesi Lübnan Hizbullahı'nın 5 bin savaşçıdan oluşan Radwan biriminin İsrail'in kuzeyine saldırmak için hazırlık yaptığını yazdı.

Haberde Radwan biriminin özel olarak eğitildiği, her türlü ekipmana sahip olduğu ve savaşçıların ayrı ayrı uzmanlık alanları bulunduğu ifade edildi.

İsrailli düşünce kuruluşu Alma Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından Youtube'da yayınlanan bir videoda da Radwan biriminin yüzlerce kişiye İsrail savunmasını nasıl aşacakları konusunda eğitim verdiği görüntüleri yayınladı.

Hizbullah tatbikatının videosunda yüzlerce kişinin temsili bir sınırda saldırı eğitimi yaptıkları ve 'Davut Yıldızı' hedeflerini vurdukları görülüyor.

Alma yayınladığı video ile "Hizbullah'ın kuzey İsrail'de savaşmak üzere eğitilmiş 5 bin deneyimli savaşçısı var." var uyarısında bulunurken, Mirror gazetesi söz konusu birimi 'ölüm mangası' olarak isimlendirdi ve planlarının Hamas'ın saldırısını taklit edip yüzlerce kişi öldürmek ve sivilleri rehin almak olduğunu iddia etti.

Hizbullah'ın kuzey İsrail'de planladığı saldırının operasyonel haritasını da yayınlayan Alma, Radwan biriminin ana görevinin İsrail'e sızmak ve Celile'yi ele geçirmek olduğunu öne sürdü ve Hizbullah savaşçılarının kara, hava ve deniz yoluyla saldıracağını ileri sürdü.
 

Editör: Grlyrtts