Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail saldırılarında Gazze'de ölenlerin sayısı da 1900'e çıktı.

ABD'den skandal açıklama ABD'den skandal açıklama

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan 1 milyon Filistinliye bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre tanıması sonrası, bölgeden kahreden bir haber geldi. İsrail ordusu, bölgeyi terk eden sivillerden oluşan bir konvoyu vurdu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırıya ilişkin, "İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var" denildi.
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan 1 milyon Filistinlinin bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre tanımıştı.
Birleşmiş Milletler'den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyon sivile 24 saat tanıması dehşet verici" ifadesinde bulunulmuştu.
İsrail, 6 saat boyunca izin verilen yollardan giden Filistinlilere saldırı olmayacağını açıkladı. 

Editör: Nehir Durdağı