İstanbul, Beşiktaş’ta 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan eksi 1 ve 2. katındaki ‘Masquerade Club’ adlı mekânın tadilatında yangın çıktı. Yangında çoğu işçi, 29 kişi hayatını kaybetti.

Kaçak olduğu ortaya çıkan tadilatın yol açtığı yangınla ilgili iş yeri sahipleri, sorumlu müdür, işletme müdürü, muhasebeci, metal işleri sorumlusunun da olduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı

Dün öğle saatlerinde Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerindeki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2’nci katında bulunan  Masquerade Club adlı gece kulübünde tadilat esnasında çıkan yangın, hızla yayılarak binanın üst katlarına doğru sıçradı. İlk müdahaleyle 2 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, ilerleyen dakikalarda gece kulübünden çok sayıda işçiyi ağır yaralı halde çıkardı.

İstanbul Valiliği, yangında çoğu işçi 29 ikişinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin de tedavi altında olduğunu açıkladı.

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Davut Gül ise binada patlama yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir soruyu  “Bize ulaşan böyle bir bilgi yok”  şeklinde cevapladı. Binadaki gece kulübünün 1987’de verilen bir ruhsata sahip olduğunu kaydeden Gül, 2018’de de ruhsatın yenilendiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine geldi. İmamoğlu, yangına 106 personel ve 37 araçla müdahale edildiğini belirterek;

“Edindiğimiz bilgilere göre hiçbir tadilat, inşaat başvurusu yok. Tabii yapının 2 kat altta olmasından ötürü de biraz görünmeyen bir alan. Bir şikâyet vesaire de ilçe belediyesine ulaşmış durumda değil. Kaçak bir müdahale içeride yürütülmüş” ifadesinde bulundu.

Irak'ın kuzeyinde 32 PKK'lı terörist etkisiz! Irak'ın kuzeyinde 32 PKK'lı terörist etkisiz!

İmamoğlu, yapının içindeki birtakım malzemelerin çok düzensiz bir biçimde yığıldığını da aktararak  işletmenin 1987’de ruhsatlandırıldığını aktardı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma kapsamında 3 savcının görevlendirildiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak bilgi aldı.


 

Editör: Nehir Durdağı