YAŞAM

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar büyük tehlikede! Depremde en riskli yerler oralar

Endişeyle beklenen büyük İstanbul depremi en çok nereleri etkiler? Bu ilçelerde oturanlar için önemli uyarılar geldi.

Uzmanlar İstanbul’da yaşanacak depremde en büyük risk unsurunu barındıran ilçeleri açıkladı. 

Birçok deprem uzmanı beklenen Marmara depremi için artık geri sayıma geçildiğini ve İstanbul'da yaşanacak bir depremin an meselesini olduğunu sık sık dile getiriyor.

Uzman isimlerin İstanbul'da özellikle dikkat çekmek istedikleri ilçeler bulunuyor. Bu ilçelerin depremden sağlam çıkmasının oldukça zor olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL'DA DEPREMDE EN TEHLİKELİ İLÇELER NERELER?

teknolojioku'daki habere göre Öncelik Fatih’e veriliyor. Fatih’te zemin görece sağlam olsa da sokaklar çok dar ve yapılar eski. Uzmanlara göre deprem sonrası Fatih’te pek çok noktaya ulaşmak imkansız olacak. Yani deprem sonrası Fatih’te pek çok enkaz altında kalan insan büyük ihtimalle kaderine terk edilmiş olacak.

Deprem uzmanlarının çekindiği ilçelerden birisi de Büyükçekmece. Bu ilçenin zemini alarm veriyor. Uzmanlara göre en büyük yıkımlardan biri bu ilçede yaşanacak. Uzmanlara göre İstanbul’da yaşayanlar içerisinde sahil kesiminde oturanlar yani sahil şeridindeki ilçeler depremi en şiddetli hissedecek kesim olacak. Fakat bu ilçelerde yapılar sağlam ise büyük bir yıkım olmayacak.

Kentsel dönüşümün yavaş ilerlediği ve depremde en çok yıkımın beklendiği ilçelerden birisi de Bakırköy. Bu ilçede sokakların dar olması, deprem sonrasında ulaşımı fazlasıyla zorlaştıracak.

Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar gibi sonradan genişleyen ilçelerde ise yıkım daha az olacak. Çünkü bu ilçelerde binalar diğer ilçelere görece daha yeni. Ayrıca sokaklar geniş olduğu için deprem sonrası ulaşım da daha kolay olacak.

İstanbul depreminden en az hasarla çıkması beklenen ilçe ise Şile. Karadeniz kıyısında yer alan ilçenin, depremi en hafif şekilde atlatan ilçe olması bekleniyor.