Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramın ilk günü müjde açıklayacağını söyledi.

Peki Erdoğan'ın müjdesi ne olacak? Herkes bu sorunun cevabını ararken, Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Biliyorsunuz şimdi İstanbul'da acilen dönüştürmemiz gereken 1,5 milyon riskli konut var. Bunun için İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz. 

Diğer dönüşümlerinde vatandaşlarımızın ve belediyelerin iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesinin takipçisi olacağız. 

Bu çerçevede kentsel dönüşüm kredilerini 600 bin liradan, 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız. 

Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi, mallarımızın toza, toprağa dönüşmemesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya açgözlülüğe meydan vermemeliyiz. 

Ne İstanbul ne de Türkiye, göz göre göre gelen böyle bir tehdidin altında kalmayı hak etmiyor. Gerekiyorsa biraz daha fazla fedakarlık yaparak bir an önce bu işin bitmesini sağlamalıyız. 

İstanbul'un daha da büyümesiyle bu bölge şehrin en gözde yerleşim alanlarından biri haline geldi. Dönüşüm projemizin tamamlanmasıyla Fikirtepe artık gecekondularla düşük standartlı binalarla anılan bir yer olmaktan tamamen çıkıyor. Artık bu bölge İstanbul'a ve Fikirtepe halkına layık, modern, temiz, nezih bir cazibe merkezi olarak şehrin siluetindeki hak ettiği yeri inşallah alıyor. 

Fikirtepe'de yaşanan değişim, bizim 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye yeterlidir. İstanbul'un en ihmal edilmiş, en sıkıntılı, en sorunlu bölgesini aldık, en prestijli yeri haline getirdik"