Hamas'ın İsrail'deki festival alanını basmasıyla başlayan, İsrail'in de sert karşılık vermesiyle süren savaşta can kayıpları hızla artıyor.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü

ABD basını Hamas'ın ağır ambargoya rağmen silahları ve güzeleri nasıl edindiği konusunda çarpıcı iddialar ortaya attı.

Milliyet'teki habere göre Hamas'a silan sağlayan iki ülke var: İran ve Rusya.

CIA'in verilerine göre 'Hamas silahları kaçakçılık veya yerli üretim ile' imal ediyor.

Üst düzey bir Hamas yetkilisi, Russia Today'in Arapça haber kanalı RTArabic'de silah üretiminin ayrıntılarını paylaştı. Yetkili söz konusu röportajda 'Fabrikalarımız var. Havan ve mermi fabrikalarımız var. Tüfek ve mermi üretim merkezlerimiz de var. Mermileri Rusların izniyle üretiyoruz' ifadelerini kullandı.

Gazze'de dünyanın büyük bölümünde silah üretimini destekleyecek ağır sanayi bulunmuyor. 

ABD Hava Kuvvetleri'nin Orta Doğu meseleleri üzerine analisti Aaron Pilkington, cumartesi günü bu kadar kısa sürede bu kadar çok mühimmat ateşlemesinin, Hamas'ın uzun vadede hem kaçakçılık hem de üretim yoluyla büyük bir cephanelik oluşturduğunu kaydetti.

Aaron saldırıların planlanmasında herhangi bir dış destekten bahsetmedi. 

Aaron ayrıca Hamas'ın sürpriz saldırısının İsrail'i hazırlıksız yakaladığını kaydetti ve 'Roketleri ateşlemek aslında saldırının en basit kısmı. Şaşırtıcı olan şey, İsrail, Mısır, Suudi istihbaratından kaçarken gizlice binlerce roketi ateşlemek. Hamas'ın bunu İran olmadan yapabilmesi zor' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Grlyrtts