SÜPER Lig'de her maç kendi içinde ayrı bir önem taşıyor. Her müsabaka 6 puanlık oldu. 
Bordo mavili takımın maç öncesi sıkıntılar vardı. Yönetimin maçın hakemi  Mete Kalkavan ile ilgili açıklamasının ne kadar yersiz olduğunu gördük. Gördüğünü çaldı. İyi maç yönetti.
 
Teknik heyet sakatlıkları bulunan Onazi, Sosa, Abdülkadir ve Yusuf’u tedavi etmek için epey bir efor sarfetti. Antrenman eksikliği olan bu oyuncular Karaman’a “Biz hazırız, oynamak istiyoruz” deyince işin rengi değişti. Karaman oyuncularının bu isteğine kayıtsız kalamadı ve sahaya sürdü.
 
Oyun kontrolünü başlama vuruşu ile birlikte eline alan Trabzonspor topla daha çok oynasa da ilk yarım saat içinde net gol pozisyonu giren taraf konuk takım oldu. Jahoviç mutlak goller kaçırdı. Bordo mavililerin durarak top oynama isteği Konyaspor’un ilk yarıda işini kolaylaştırdı.
 
İkinci yarı Trabzonspor vites büyüttü.  Futbol kalitesinde değişiklik olmayınca ilk hamleyi Ünal Karaman yaptı. Yusuf’u çıkartıp Ekuban’ı oyuna aldı. Abdülkadir’in kazandırdığı penaltıyı Rodallega gole çevirip skoru yakaladı. Abdülkadir bu kez oyuna yeni giren Ekuban’a servis yapıp “Al da at” dedi. Onazi skoru belirleyen golü attı.
Trabzonspor zorlu bir engeli üç puanla aştı ve 3'te 3 yaparken zirveye de şu mesajı yolladı: Yarışta ben de varım.