Bakara Suresi 155 ci ayette mealen şöyle buyuruyor: ''Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan canlardan ve ürünlerden biraz azalma fakirlik ile deneriz. Ey Peygamber sabredenleri müjdele O sabredenler kendilerine bir bela geldiği zaman; Biz Allahın kullarıyız ve biz Ona döneceğiz derler. İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.ve doğru yolu bulanlarda onlardır.

Hz.Eyyub (as)'da bir peygamberdi. İmtihana tabi oldu. Sağlığını ve servetini evlatlarını kaybetti.Vucuduna saplanan hastalıktan elem gördü ama asla isyan etmedi.Eşi Onu hep sırtında taşıdı, devamlı yardımcı oldu.

Yine bir gün şiddetli sancılarla karşılaşınca şöyle dedi; ''Rabbim isyan etmem''..ancak sen i zikretmekte zorluk çekiyorum. Bu sözleri ile imtihanı kazanan Hz. Eyyub as, kendisine yanında buluna sudan yıkanması emredildi.

Yıkandı ve eski sağlığına kavuştu.Hanımı dahi ilk görüşte tanıyamadı. Hz. Eyyub, eski sağlığına ve servetine tekrar evlatlara kavuştu. Hz. Eyyubun duası şöyle idi; ''Rabbi inni messeniyeddura ve ente erhamür-rahimin..'' Rabbim, bedenimi elem verici bir sancılar kapladı, Sen ise, merhametlilerin en merhametlisisin..'' Evet, Rabbimizden gelen bu imtihanı kazananlardan oluruz.

Avrupalılar azmıştı

Teknik gelişmelerine güvenen Avrupa adeta rüzgar estiriyor, hak hukuk tanımıyordu. Benden büyük yok diyen ülkeler vardı.Başta Amerika, Rusya, Çin, italya vs.... Ortadoğu İslam ülkelerini kahru perişan ettiler. Son olarak ta Suriyede; 300 bini çocuk,1 milyon yetişkin insan, hayatını kaybetti. 20 milyon insan vatansız topraksız kaldı. Aileler parçalandı.

Bunların hepsi neden oluyor.Yahudilerin anlayışı ölçü hak değil, güçtür. Şu anda büyük güçler, çaresiz kaldı. Ne benzin nede madenden bahseden var. Ne Suriye, nede Yemen,,başı derdine düştüler.

Cenabı Allahın gönderdiği rüzgarın nereden estiğini bile bilemez oldular. Sadece müslüman olduğu için Türkiyeyi küçük gören o, ülkelere Türkiye yardımda bulunuyor. N'oldum değil, Nolacağımdemeli... Rabbim, Devletimize, milletimiz yardım eyle, bizleri utandırma, ve fazla imtihana da tabi tutma. Bu vatan, millet, ve toprak için çalışan büyüklerimizede güç ver Allahım..