TRABZONSPOR ilk yarıda başarılı oldu. Bordo mavilileri iki bölümde incelemek lazım. Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak gibi kişilere bağlı takımda ilk bölümde 12 maçta 16 puan topladı. Teknik Direktör Ünal Karaman'ın  Malatya maçı sonrası koltuğunun gidip geldiği bir dönemde eski asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun iradesini ortaya koyup "Biz o tesislerin odalarını, çevre düzenlemesini, teknik heyet binasını ne için yaptık? Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın andır. Gelmek gibi gitmek de sizin takdirinizde değil" diyerek istifasını yarı esprili bir şekilde kabul etmeyip geri gönderdiğini çoğu kişi bilmez. İyi ki de bilmedi. Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak'sız Trabzonspor 5 maçta 13 puan toplayarak zirvenin ortağı oldu. Kişilere bağımlı oyun sistemi terk edilip takım oyununa dönüldü. Bu müthiş çıkış dengeleri altüst etti. Trabzonspor rakiplerin korkulu rüyası oldu. Düşündüren takım sınıfına girdi. Oyuncuların marka değeri arttı. Takımdaki oyuncuları performansı artı. Adeta zincirlerinden kurtulmuş oldular. Gençlerin özgüveni arttı.
 
BÜYÜKLERİN DERDİ KÜÇÜKLERİ ERDİ!
 
Ligde srprizlerle dolu bir ilk yarıyı geride bıraktık. Bu sezon ilk kez uygulanan VAR sistemli ligde zirvenin sürpriz ortakları çıktı. Futbola milyon dolarlar yatıranlar hüsrana uğradı. Fenerbahçe kümede kalma mücadelesi veriyor. Galatasaray teknik heyeti aldığı cezalar nedeniyle takımını kelimenin tam anlamıyla tribünden idare etti. Beşiktaş yap boz ile patlama noktasına geldi. Ödemeler nedeniyle ya eldeki oyuncular parasını alamadığı için gidiyor ya da kaynak bulmak için taliplisi çıkan oyuncular satılıyor. Teknik direktör Şenol Güneş kadro kurmakta zorluk çekiyor. Parasını alamayan oyuncular da teknik heyete sarılıyor. "Hani ödenecekti hocam" diyor. Ligin yeni takımları Çaykur Rizespor, Erzurum ve Ankaragücü'nü zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Trabzonspor ilk yarının en başarılı ve karlı takımı oldu. Başakşehir üç yılda ektiklerinin semeresini bu sezon da görmeye devam ediyor.
 
O SENE BU SENE Mİ?
 
Trabzonspor'u zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Ligde bulunduğu yer itibari ile kendini ateşe attı. Sevinse bir dert, üzülse ayrı bir dert! Ligde ikini sırada yer alan bordo mavililerde taraftarlar "O sene bu sene" diyerek şampiyonluk kelimesini kullanmaya başladı. Bu da takıma takviye demek, transfer demek. Yönetim  ve teknik heyet şampiyonluk kelimesini bırakın kullanmayı, rüyasına girer diye aklından bile geçirmiyor. 2010-11 yılından bu yana başarı için yola çıkıp vaat verenlerin kulübü ne hale getirdiği açıkça ortada.. Borç bir milyarı aştı. Sadece aylık faiz gideri 10 milyonun üzerinde. Trabzonspor'un tüm geliri bırakın katkıyı sadece faize gidiyor. Bunu bilen, kaynak bulabilmek için rüyasında bile sponsor arayan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi eldekilerin parasını ödemenin hesaplarını yapıyor. Taraftar ise" O sene bu sene" diyerek kapıyı zorluyor!
 
ALMAK, SATMAK VE KAYNAK
 
Trabzonspor yönetimini devre arasında üç sorun bekliyor.  Öncelikle eldekilerin ödemeleri yapılacak. Teknik heyetten tutun, oyunculara kadar... Nereden baksanız 50 milyonluk bir kaynağa ihtiyaç var. Öncelikle kadro dışı bırakılan Burak ve Onur paraya dönüştürülmeli. Bu iki oyuncu satılmadığı sürece yattıkları yerden para kazanmaya devam edecek. Abdulkadir Ömür'ün attığı galibiyet golleri ile primini almaya devam edecek. Bavulunu toplayan Esteban konusu kapanmış değil. Düşünülmeyen Kucka, Olcay, İbanez'ı elden çıkarmak için menajerlerin epey bir mesai yapması lazım. Olcay Şahan nabız yoklamışa benziyor. Edindiğim bilgi" Bu paraları alacağım başka takım hiç yok. Sesimi çıkarmadan sözleşmemi sonuna kadar kullanacağım" diyor. Hatta Rizespor maçında bunu taraftarlara net bir şekilde ağzı ile söyledi. Sosa, Torue ve Onazi'nin durumu ortada. Onazi sezonu kapattı. Sosa iki ay yok. Toure 1.5 ay yok. Normal kadrosuna oyuncu katmayı düşünen bu takıma geldiği noktada takviye şart oğlu şart oldu. Alsan bir dert almasan ayrı bir dert. Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu" Transferlerimiz 1461 Trabzon'dan olacak. Kulübün ekonomik yapısı hiç iyi değil. Geçmişte yapılanları bizde yaparsak ne farkımız kalır. Trabzonspor'un kurtuluşu şuan gittiğimiz yoldur. Dışına çıktığımız zaman iflastır. Kimse yönetimi bu konuda zorlamasın" diyor. Haksız da değil.
 
ONAZİ'Yİ ÖPMELİ!
 
Başkanın oyunculara yakınlığını merak edenler içinde birkaç cümle yazayım. Onazi'ye eliyle pasta yedirmesini ben de yadırgamıştım. Ancak sonra öğrendim ki... Adama yapılacak yüzbinlerce dolar ödemeyi üç beş hafta ertelemek söz konusu olunca saçını bile okşamak lazım!