Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakam Burak Akeller'in cuma namazını kıldığı Bahçelievler Camisi'nde hutbe okumasını beğenmediği imam M.K.'yı mikrofonla dövdüğü ileri sürüldü.

Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı! Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Diyarbakır/Kulp Kaymakamı… Kaymakam mısın? Kabadayı mı? Kulp İlçesinde Diyanet-Sen İlçe Başkanımız, imam-hatip arkadaşımız Cuma namazında cemaatin huzurunda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yazmış olduğu Hutbeyi okuyan arkadaşımıza-meslektaşımıza yakışıksız üslupla müdahale etmek provokatörlüktür.

Namazdan sonra korumasının da yardımıyla hocamızı odaya alarak darp etmesi de magandalıktır. (Daha sonrada darp ettiği mikrofonu korumasını göndererek odadan aldırdığını da biliyoruz.) Diyarbakır Valiliği ile durumu bizzat görüşerek konunun yakın takipçisi olacağımızı ve gereğinin yapılmasını hem Valilikten hem de İçişleri Bakanlığımızdan bekliyoruz.”

KAYMAKAM: ŞEHİTLERİMİZİN RAHMET DUASINI OKUMADI

 Kaymakam Akeller ise "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi.

Akeller şunları söyledi:

"Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darbetmedim"

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyarbakır Valiliği tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Editör: Gürel Yurttaş