Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana’da vatandaşlara seslendi.

Mitingte ilk konuşmayı yapan Mansur Yavaş, iktidara tepki göstererek “Bunlar artık yönetemiyor. Sizin gibi düşünmeyeni terörist ilan ediyorsunuz. Gençlere karışmaktansa akıl almaya ihtiyaç var. Azar işitmekten bıktık. Bizlere oy vermeyenlere de kalbimizi açacağız. Bunlar inancımızla dahi alay ediyor. Bunların milliyetçiliği de mevsimlik. İyi bir müslüman kötü konuşmaz, iftira atmaz.” dedi.

Yavaş’tan sonra kürsüye çıkan İmamoğlu da iktidara tepki gösterdi. İmamoğlu, Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya ilişkin “Tertipli bir provokasyon yaşadık. 150-200 kişi azmettirildi. Bu olayın tozu bile Erzurumlunun üstüne konamaz. Siyasi müdahaleydi, çünkü kaybediyorlar. Onlar azmettirip taş, biz onlara gül atarız. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız.” ifadelerini kullandı.

Mitingte sahneye son olarak Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Yıkılan evleri bir kuruş almadan teslim edeceğiz. Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığıa gidecek ve oy kullanacak. Sizin de hayaliniz, bay Kemal’in hedefi olacak. İlk araçta ÖTV’nin olmadığı bir Türkiye göreceksiniz. Bütün köy okullarını açacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Bayramda emeklilere 15 bin lira yatıracağız.” ifadelerini kullandı.