CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te katıldığı programda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Elbette ki doğal olarak partilerle bir araya geliyoruz. Ortaklaştığımız konu Türkiye'nin içinde olduğu durum. Sığınmacılar, terör, Anayasa, ilk 4 madde, 66. madde, bütün bunların hepsi konuşuldu. Daha henüz görüşme trafiği sonlanmadı. Benim bu aşamada Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine şu konularda uzlaştık gibi bir tablo yarın ortaya çıkacak. İttifak'ın genel başkanlarını da bilgilendireceğim. Hemen oturduk anlaştık değil. Görüşmeler devam ediyor. Ümit Bey ile 3 kez yan yana geldim. Tamamen ülke çıkarları üzerine bir mutabakat sağlamaya dönük bir çalışma var. Onlar da biz de gidişattan rahatsızı. Bunun düzelmesini istiyoruz.

Oylar kişiye gitmez. Oylar bir idealizme gider. Sizin idealiniz ne? Hedefiniz ne? Beklenti kişiye özgü değil. Beklenti nelerin nasıl yapılacağına yöneliktir. Bunun ifade eden kişi yarın bundan vazgeçip başka bir yerde konumlanıyorsa bütün taban oraya gidecek diye bir şey yok. İnsanlar düşünerek karar veriyorlar. Bugün yapacağım diyorsunuz, 3 gün sonra ben vazgeçtim oraya gidiyorum diyorsunuz. Size destek verenler sizin köleleriniz değil. Onlara neleri taahhüt ettiniz? Oğan, Cumhur İttifakı'nı destekleme konusunda karar verdi, yorum yapmak istemem. Siyasetçi durduğu yeri bilmeli. Siz aday olduğunuz zaman neleri vadettiniz? Şimdi neden vazgeçtiniz? Ben bunu sade bir vatandaş olarak bilmek isterim. Ne oldu da birden bire görüş açısı değişti? Tüm sahte maskeler düştü. Halka farklı görünüp, sarayda farklı görünen kişi iki maske takamaz.

Sayın İnce ile görüştüm. Rahatsızlık geçirdiğinde aradım, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Muharrem Bey yıllar yılı bu partiye emek vermiş, binlerce kişiye yol arkadaşlığı yapmış biri. Partideki üyeliği benden çok eski olan bir arkadaşımızdır. Kendisine her zaman her yerde saygı duymak da benim görevim.

Birinci turda sonuç alacağımızı düşünüyordum. Ama iki taraf da beklenen sonucu alamadı. Şimdi iki lider var. Tek bir oy pusulasında iki kişi var. Bu bir seçimin ötesinde bir referandum. Siz Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istiyorsanız Erdoğan'a, değişmesini istemiyorsanız bana oy vereceksiniz. Kadın haklarının korunması için Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. Sığınmacılar gitsin istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. Daha tutarlı bir ekonomi istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. Ordunun itibarını korumak istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz. Daha birçok örnek verebilirim. Bu bir referanduma dönüştü. Cumhuriyet'ten yana, adaletten yana, liyakattan yana olanlar Kılıçdaroğlu'na oy kullanacaklar.

Seçilirsem hiçbir zararı olmaz. Hatta Türkiye için büyük yararı olur. İktidar olarak yaptığımız bütün harcamaların hesabını muhalefete vereceğiz. Yaptığımız harcamalar, aldığımız kararlar, yasalar parlamentonun denetiminde olacak. Parlamentoyu ve AK Parti'yi rahatsız edecek niye kanun götürelim. Bizim götüreceğimiz bütün yasalar toplumun yararı olacak. Karşı çıkıyorlarsa gerekçesini söylesinler. Ben herkesin hakkını koruyan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bunlar gibi ayrım yapmayacağım. Türkiye'nin çıkarlarını önceleyeceğiz. Biz Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirmek istiyoruz. Bir kişinin ağzından çıkan söylemlere göre kanun teklifi çıkması gibi bir şey yok."

Editör: Grlyrtts