2019'da katıldığı Kim Milyoner Olmak İster programında 1 milyon TL'nin sahibi olan Arda Ayten 7.7'lik depreme İskenderun'daki evinde yakalandı.

Ayten, depremde yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

“04.00 civarı uyumaktaydım. Annemin her seferinde şiddeti artan ‘Arda Arda’ seslerine uyandım. Gözümü açar açmaz üzerime devrilmekte olan dolabın kapaklarını fark ettim. Kendimi korumaya çalışarak dolaba direndim. Annem kapının açıklığında bana seslenirken dolabın altına sıkışıp kalmışım. Komşularımızdan biri yetişti, dolabı kaldırdılar ve gövdemi altından çıkarabildik. Üzerimize ne bulduysak giydik dışarı çıktık. Arabayla kenara çekip ne olduğunu anlamaya çalıştık. Önümde akın akın giden araba konvoyunu görünce aklım başıma geldi. Sandığımızdan daha büyük bir şeydi bu.

Nereye gideceğimize dair en ufak fikrimiz yokken üniversitenin kampüsünün içine doğru sürmeye başladık. Çevrede kimse yoktu ancak ileride bir ateş yanıyordu. Yanlarına gittik. Bize fazlasıyla iyi davrandılar. Ben ağlamaya başladım. Bayağı bir süre ağladım. Kamelyaların etrafını brandalarla sararak kendi çadırımızı yaptık.

Çam odununun zehirleyici kokusunu çekerek - çünkü arabaya gidip yatmayı denedik ancak kar yağıyordu ve çok soğuktu - içeride ısınmaya çalıştık. Bir yerden sonra bilincimi kaybettiğimi, zehirlendiğimi fark ettim. Annemi de alıp dışarı çıktık"

Editör: Grlyrtts