Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunan Alfa televizyonuna konuştu.

İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Eylül’de New York’ta yaptığı görüşmeye dair izlenimi soruldu.

Yunanistan Başbakanı “Kimya uyumu açısından da iyi bir görüşmeydi. İkimizde, geçmişteki gerginlikleri ve aşırıcı söylemleri bir kenara bırakıp, birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi belirlemek için karşımıza bir fırsat çıktığının bilincindeyiz” dedi

Söylemlerini şu şekilde sürdürdü “Ölçülü bir iyimserlik içindeyim. Türkiye, Avrupa ve bir dereceye kadar da ABD ile köprüleri yıkmamanın çıkarına olduğunu anladı. Türkiye, Avrupa ve bir dereceye kadar ABD ile ilişkilerinin oluşmasında da, Yunanistan’ın önemli rolü bulunduğunu kabul ediyor. Yunanistan ile ABD arasında jeostratejik ilişkiler vardır”

Selanik’de 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Toplantısının önemine vurgu yaparak  Miçotakis “Mevcut iyi ortamı, her iki halk da istiyor. İyi ortamı koruyarak, bu toplantıya hazırlanmak ise her iki ülkenin çıkarınadır” şeklinde konuştu.

Miçotakis,ülkeler arasındaki  mevcut sorunlara  değinen Miçotakis “Aramızda, Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarını belirlemek olan tek büyük anlaşmazlığı çözmezsek bile bir sıcak olayın eşiğine gelmemeliyiz"mesajını verdi.

Editör: Nehir Durdağı