Kısas; ''sözlükte aynıyla karşılık vermek'' demektir.

Herhangi bir hakkı dengiyle takas etmek, değiştirmek anlamına da gelmektedir.

Kavram olarak; "bir suç işleyenin aynı cinsten bir ceza ile cezalandırılmasıdır."

İslâma göre insan öldürmek, intihar etmek, kana, mala ve ırza iffete tecavüz haramdır. Müslüman'ın canı, malı, ırzı ve şerefi koruma altındadır.

Bir kimse diğerini öldürürse veya bedenine zarar verirse; "İslâm bunun cezasının verilmesini öngörür. Hem insan hakların'ın korunması, hem toplumun huzurunun sağlanması, hem de kin ve nefret duygularının azalması için buna ihtiyaç vardır.''

Karşılığı verilmeyen suçlar, sahibini daha da azdırır.

Kısas cezasını uygun gören bizzat Cenab-ı Allah'tır.

Her şeyi bilen Allah, insanlar hakkında şüphesiz en hayırlısını bilir. Kimin hakk sahibi olduğunu en iyi O gösterir. Doğru'yu ve yanlışı O'ndan daha iyi kim bilebilir ki? O'nun hükmüne karşı çıkanlar ya bilgisiz cahillerdir, ya da çok cüretli kibirlilerdir.

Kısas; "cinayeti, suçu kim işlemişse o'na uygulanır."

Suçlulara bu ceza uygulanırken makamlarına göre, ayrım yapılmaz. Halk ile devlet başkanı arasında fark yoktur.

Suçun kasten yani bilerek, işlenmesi gerekir.

***

Asırlardır, İslam ve Müslüman düşmanlığı yapan ve birçok defa Peygamber Efendimize hakaret eden Avrupalılar, hala İslamı ve müslümanları hakir görmektedirler. Medeniyetin beşiği saydıkları İsviçre de sonunda gerçek yüzünü gösterdi.

''Minareye hayır,'' dedi. Dörtyüz bin müslüman'ın yaşadığı İsviçre de artık ezanlar minareden okunamayacak.

Bu yalnız İsviçredemi...? Diğer Avrupa ülkelerinde de aynı. Ezanlar, cami içerisinde okunuyor. Kendi Kiliselerinin çanları, Türkiye de dahil olmak üzere tüm İslam ülkelerinde 24 saat çalarken, ezan-ı Muhammediye Avrupada yasaklanacak. Yani, minareden okunmayacak.

KISAS SIRASI MÜSLÜMANLARDA

Başta Türkiye olmak üzere, tüm İslam ülkeleri de kilise çanına yasak uygulanması için referanduma gitmelidir. "Kısasa kısas."

İsviçre de minareyi yasaklayanlar, Heybelide Ruhban okulunun açılmasını hangi yüzle isteyecekler?

B.A.E.likleri ve petrol zengini Arap ülkelerinin paraları İsviçre bankalarında yatıyor.

Bu ülkelerin İslami onurları ve Hz. Peygamber Efendimize saygıları varsa, paralarını İsviçre bankaların'dan derhal çekmelidirler. Bitmedi, İslam ülkeleri de referanduma giderek, Kilise çanlarını halkın referandumuna sunmalıdır. Devlet erkanı ve siyasi parti liderlerimiz de gerekli tepkilerini gösterdiler. Ancak, bu karar geri çekilmezse, İsviçrenin yüzkarası ayıbı, kıyamete kadar

suratlarında kalacak'tır.