Ülkemizde koronavirüsle ilgili sürekli yeni kararlar alınıyor.

Bir ileri, bir geri!

Neyin neden olduğunun açıklaması yok! Karar alınıyor ve uygulanıyor!

Her gün ekranda olan, çalıştıkları hastanelerde bile bu kadar görülmeyen Bilim Kurulu üyeleri sürekli bir şeyler söylüyorlar ama hiç bir şey anlatmıyorlar!

Anlıyorum; onların da kafaları karışık!

Galiba onlar da bazı şeyleri net olarak bilmiyorlar!

Bilseler şu sorulara kesin ve net cevaplar verebilirlerdi mesela:

- Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınıyor ya... Bu koronavirüs hafta içi bulaşmıyor da, hafta sonunda sokağa çıkarsak mı bulaşacak?

- Lokanta ve kafeler saat 22.00'den sonra kapanıyor. Saat 22.00'ye kadar yemek yerken bulaşmıyor da, yemek 22.00'den sonra devam ederse birden ortaya çıkıp bulaşacak mı?

- Otellerin lokanta ve kulüplerinde saat sınırını yok. Otellerin lokanta ve gece kulüpleri pahalı diye virüs oraya giremiyor mu? Ondan mı orada bulaşmıyor da başka lokantalarda saat 22.00'den sonra bulaşıyor?

- Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasında cumartesi günleri saat 10.00'la 17.00 arası marketler açık. Sonra ve pazar günü kapalı. Neden? Cumartesi günü saat 10.00 ile 17.00 arası virüs izin mi yapıyor? 

- Maçlar başlıyor. Tribünlerde sosyal mesafe aralığı ile bile seyirci olmayacak! Sahada kora kor mücadele eden futbolculara bulaşmayan bu virüs tribüne seyirci gelirse onlara mı bulaşacak? Futbolculardan çekiniyor mu?

- Sokağa çıkma kısıtlaması 15 ilde uygulanıyor. Diğer illerde yok! Niye? Virüs diğer illerin sınırlarına giremiyor da sadece 15 ilde mi hafta sonunda cirit atıyor?

- Toplu ulaşım araçları adı üzerinde toplu taşıma yapıyor. Haliyle de ne kadar seyrek yolcu da olsa yine de bir kalabalık oluşuyor. Deniz kenarında ise şezlongların arasının 2 metre olma şartı var. Bu virüs toplu ulaşım aracında sosyal mesafeyi umursamıyor da deniz kenarında mı umursuyor?

- 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız... İşi olan dışarı çıkabiliyor, emekli olan çıkamıyor. İşi olana virüs dokunmuyor mu?

Daha böyle bir sürü soru cevap bekliyor.

Sevgili bilim kurulu üyeleri... Hepiniz her gün televizyon kanallarındasınız. Hatta kiminize bu da yetmiyor, kendi kendinize video çekip orada konuşuyor ve paylaşıyorsunuz.

Ama Allah aşkına şu sorulara da bir cevap verin. 

Bu koronavirüs nedir, bu ayrımları neden yapıyor?