Terör, dünyada belli hedeflere ulaşmak için şiddet uygulamanın, tehdit etmenin adıdır.

Bir kişinin veya grubun bir davaya dikkat çekmek, bir fikri veya ideolojiyi dayatmak, siyasi bir rejimi değiştirmek veya siyasi güç ve nüfuz elde

etmek için bütün bir topluma veya ülke halkına uyguladığı fiziksel veya psikolojik zor kullanma genel olarak terörün kapsamındadır.

Her ne surette olursa olsun, insanın insana, çevresine etrafındaki varlıklara, nesnelere, doğaya ve hatta kendi nefsine olan zalimliklerinin adıdır, terör.

Nasıl tanımlanırsa tanımlansın, terör, herhangi bir siyasi amaca veya sosyal hedeflere ulaşmak için cana, mala, topluma, kurulu düzene, devlete ve kurumlarına yönelik yıldırma, tehdit ya da yok etme harekatı dır. Toplumsal huzura, refah ve barışa toplumun birlik ve beraberliğine yönelik her türlü saldırı ve tecavüz terörün kapsamındadır.Netice olarak terör, insanlığın en büyük düşmanıdır.

Ne yazık ki, biz Türk Milleti, ülke ve insanlık olarak yıllardır bunu yaşadık ve halende yaşıyoruz.

Bu hainler, bu güzel ülkenin ekmeğini yer, suyunu içer ama gider ormanları yakar, askerine kurşun atar, polisini şehit eder, Türkiye düşmanlarına hizmet eder.

Başka ülkelere yaranmak için kendi ülkesinin kalkınmasını engellemek ve hatta batması için ellerinden geleni yapmaktalar.

Bu hainlere karşı millet olarak tek bilek, tek yürek olarak çalışmalı ve devletinin yanında yer almaktır.

Hadis; Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız; Allah'ın kitabı ve Peygamberin sünneti. (Muvatta)

Hakkında ölüm geçerli olmayan, her şeyin varlığı kendisine bağlı olan ve kainatı idare eden Allahım! senin rahmet sıfatına sığınarak senden yardım dilerim. (Tirmizi)