21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT Vizyonda bu hafta: 2'si yerli 4 yeni film gösterime giriyor

Vizyonda bu hafta: 2'si yerli 4 yeni film gösterime giriyor

Sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli olmak üzere toplam 4 yeni film izleyiciyle buluşuyor. Bilim kurgu tutkunlarının merakla beklediği Avatar: Ateş ve Kül filmiyle birlikte; animasyon, dram ve tarih türlerinde dikkat çeken yapımlar vizyondaki yerini aldı.

Bu hafta sinema salonlarında 2'si yerli olmak üzere toplam 4 yeni film izleyiciyle buluşuyor. Bilim kurgu tutkunlarının merakla beklediği Avatar: Ateş ve Kül filmiyle birlikte; animasyon, dram ve tarih türlerinde dikkat çeken yapımlar vizyondaki yerini aldı. 

İşte haftanın öne çıkan yapımları:

Avatar: Ateş ve Kül

Yönetmen: James Cameron
Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana

James Cameron’ın kült serisi Avatar, üçüncü filmiyle geri dönüyor. Jake ve Neytiri, bu kez Pandora’nın ateş kabilesiyle yollarını kesiştiriyor. Ancak karşılarına çıkan tehlikeler, yalnızca kendi ailelerini değil Pandora’nın geleceğini de tehdit ediyor. Serinin bu yeni bölümünde Na'vi halkı ve doğa arasındaki kutsal bağ, insanların bitmek bilmeyen kaynak arayışıyla yeniden sınanıyor.

Şahinbey: Saatin Sırrı

Yönetmen: Bilal Arıoğlu

Gaziantep Savunması’nı araştıran bir grup çocuk, tarihi bir saatin zamanlar arası kapılar açtığını keşfeder. Sultan II. Abdülhamit'in Şahinbey’e hediye ettiği bu saat, çocukları tarihin içine çeker. Hem eğlenceli hem öğretici olan animasyon, genç izleyicilere tarihe farklı bir bakış sunuyor.

Hind Rajab'ın Sesi

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

Gazze'de, ateş altında kalmış bir arabanın içinden yardım isteyen 6 yaşındaki Hind Rajab’ın gerçek ses kayıtlarına dayanan çarpıcı bir dram. Film, bir insanlık trajedisini yalın ve etkileyici bir sinema diliyle anlatıyor. Seyirciyi vicdanıyla yüzleştiren güçlü bir yapım.

Doğudan Fragmanlar

Yönetmen: Erkan Yazıcı

1916’da Rus işgali tehdidi altındaki Trabzon’dan yola çıkan iki kadının ve küçük bir çocuğun dramatik yolculuğu, tarihin acımasız yüzünü gözler önüne seriyor. Göç, ölüm ve hayatta kalma mücadelesi temalarını işleyen film, hem görsel anlatımı hem de atmosferiyle dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *