ATV ekranlarında geniş bir izleyici kitlesine ulaşan iki iddialı diziyle ilgili dikkat çeken bir yayın gelişmesi yaşandı. Yeni bölümleri merakla beklenen A.B.İ ile Kuruluş Orhan’ın yayın akışında yer almaması, sosyal medyada ve izleyici forumlarında kısa sürede gündem oldu. Özellikle son bölümüyle merakı zirveye taşıyan Kuruluş Orhan cephesindeki erteleme kararı, dizinin sadık takipçilerini yeni bölüm tarihi konusunda araştırmaya yöneltti.
Kuruluş Orhan’a Bir Hafta Daha Ara
ATV’nin ilgi gören yapımlarından A.B.İ ve Kuruluş Orhan, bu hafta olduğu gibi gelecek hafta da ekranlarda olmayacak. Kanalın yayın akışında yapılan değişiklikle birlikte her iki dizinin de yeni bölümleri geçici olarak ertelendi. En çok dikkat çeken detay ise, son bölümüyle izleyiciyi büyük bir merak içinde bırakan Kuruluş Orhan’ın yeni yayın tarihinin yeniden düzenlenmiş olması oldu.
Bu değişikliğin arkasındaki temel nedenin ise Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşmaları olduğu belirtildi. ATV’nin prime time kuşağını maç yayınlarına ayırmasıyla birlikte diziler planlanan tarihlerde izleyiciyle buluşamayacak.
A.B.İ Dizisi de Yayın Akışından Çıktı
Sadece Kuruluş Orhan değil, kanalın dikkat çeken yapımlarından A.B.İ de gelecek hafta ekranlarda yer almayacak. Önümüzdeki hafta boyunca oynanacak kritik karşılaşmalar nedeniyle akşam kuşağında futbol yayınları ön plana çıkacak. Bu nedenle dizilerin yeni bölümleri bir süreliğine beklemeye alınmış durumda.
Yayın akışında son anda farklı bir değişiklik yapılmaması halinde, A.B.İ dizisi 21 Nisan’da, Kuruluş Orhan dizisi ise 23 Nisan’da yayınlanmayacak. İzleyici cephesinde beklenti ise dizilerin Nisan ayının son haftasında yeniden ekranlara dönmesi yönünde şekilleniyor.
ATV Yayın Akışını Değiştiren Maç Takvimi
ATV ekranlarında yayınlanması planlanan karşılaşmalar şöyle sıralandı:
Konyaspor - Fenerbahçe
21 Nisan Salı, 20.30
Galatasaray - Gençlerbirliği
22 Nisan Çarşamba, 20.30
Beşiktaş - Alanyaspor
23 Nisan Perşembe, 20.45
Bu yoğun maç programı nedeniyle kanal yönetiminin, reyting potansiyeli yüksek karşılaşmaları öne alarak dizi yayınlarını ertelediği değerlendiriliyor. Televizyon izleyicisinin spora ilgisinin arttığı dönemlerde alınan bu tür kararlar yeni olmasa da, özellikle hikâyesi kritik bir noktaya ulaşmış diziler söz konusu olduğunda tepkiler de büyüyebiliyor.
Kuruluş Orhan 15 Nisan’da da Yayınlanmamıştı
Öte yandan Kuruluş Orhan, 15 Nisan tarihinde de yeni bölümüyle seyirci karşısına çıkmamıştı. O tarihte yaşanan yayın değişikliğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmaması, kulislerde farklı iddiaların ortaya atılmasına neden olmuştu. Dizinin ertelenmesinin, Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısı nedeniyle olduğu öne sürülmüş; ancak bu iddia kamuoyuna açık ve net bir açıklamayla doğrulanmamıştı.
Bu nedenle son erteleme kararının ardından izleyiciler, kanalın resmi yayın planını daha yakından takip etmeye başladı. Özellikle “yeni bölüm ne zaman”, “Kuruluş Orhan neden yok”, “A.B.İ bu hafta neden yayınlanmıyor” soruları, arama motorlarında öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
