MasterChef kim elendi? Dün yayınlanan bölümde Ekin’in elenmesinden sonra 3 yarışmacıyla yarı finale gidildi. Yarı finali garantileyen Cemre ve dün oynanılan oyunlardan gelen Alican ile Güzide arasında zorlu bir yarı final heyecanı yaşandı. Yarın akşam canlı olarak yayınlanacak MasterChef öncesi güçlü isimlerin bir tanesi elendi. Peki MasterChef kim elendi? 

MASTERCHEF KİM ELENDİ?

MasterChef’te kim elendi sorusu çokça merak ediliyor. Uzun zamandır yaklaşık 4 aydır devam eden MasterChef yarışmasında artık sona gelindi. Bugün yayınlanan bölümle birlikte yarışmadan elenen isimde belli oldu. Yarı final yarışması 3 aşamada yapılan oyunlar ile oynandı. İlk oyunda market konsepti belirlenirken kazanan isim Cemre oldu. Bu konseptten Cemre 24 puan alarak en yakın rakibi Alican’ın 4 puan önünde yer aldı. Güzide ise ilk oyunda büyük aksilikler yaşayarak yemeğini istediği gibi yapamadı. Bu aşamada Güziden’in bekleneni verememesi şefleri kızdırdı. Özellikle Mehmet Şef, Güzide’ye kendine gelmesi yönünde uyarırken 3 şef Güzide’ye totalde 11 puan verdi. Böylelikle ilk oyun sonunda oluşan puan tablosu, Cemre 24, Alican 20 ve Güzide 11 şeklinde oluştu. Oynanacak 3 oyun sonunda en az puanı alacak yarışmacının eleneceği yarı finalin 2. konsepti ise sürpriz bir yemeğe tanıklık etti. 

Yarışmacılardan yarı finalde MasterChef’e katıldıkları ilk yemeği yapmaları istendi. Böylelikle 4 ay aradan sonra yarışmacıların yemeklere nasıl yorum katacakları da görülmüş oldu. İlk olarak şefler Alican’ın tabağına baktı. İlk tabağıyla ikinci tabağı arasında büyük farklar fark edildi. İkinci olarak şeflerin karşısına cemre geldi. Cemre’nin yaptığı tabakta oldukça beğenildi. Son olarak ise Güzide’nin tabağı incelenmeye başlandı. Ve arkasından 3 şefte puanlamasını yaptı. Somer şef Güzide’ye 9 puan, Alican’a 7, Cemre’ye de 9 puan verdi. Daha sonra Mehmet Şef, Güzide’ye 6, Alican’a 6 ve Cemre’ye ise 7 puan verdi. İtalyan şef Danilo ise Güzide’ye 7, Alican’a 7 ve Cemre’ye ise 7 puan verdi. Böylelikle 2. Konsept sonunda toplam puanlar şu şekilde oluştu: Güzide: 33, Alican 40, Cemre 47.

Yarı finalin son konsepti yani 3. konsept için yarışmacılardan hayatlarının dönüm noktası olan yemeklerin yapılması istendi. Güzide, çoçukluğunda yapılan ekmek dolması, Alican saatlerce kazanda kaynatılan bir çorba ve Cemre ise onu aşçılığa yönelten bir dizideki yemeği yaptı. 

MASTERCHEF GÜZİDE Mİ ELENDİ?

Masterchef'te son oyuna girilirken güzide ile en yakın rakibi arasındaki puan farkı da iyice açıldı. Bir mucize yaşanmadığı takdirde Güzide Masterchef'ten elenen isim olacak. Ancak kesin bilgi birazdan yarışma bittiği anda duyurulacak. Şu ana kadar Güzide ile Cemre arasında 17, Güzide ile Alican arasında ise 7 puan fark var. Hayatlarındaki en kritik yemeğin yapıldığı son konseptte alınacak puanlar kritik olacakken edinilen kulis bilgisine göre Güzide'nin elendiği öğrenildi. 

ELENEN İSİM GÜZİDE OLDU

Masterchef'te yarı finalde elenen isim Güzide oldu. Alican ve Cemre'nin arkasında kalan Güzide, Masterchef yarışmasının 3. sü olarak tarihe geçti. Öte yandan yarın canlı yayınlanacak Masterchef'te finalistler ise Cemre ile Alican oldu. Bu üçlü grubun yarı finalde aldığı puanlar ise şöyle: Cemre 69, Alican 66, Güzide 54.

MASTERCHEF’DE GÜZİDE İSYAN ETTİ

MasterChef’te yarı finale Güzide’nin ağlaması damga vurdu. İlk oyunda aldığı düşük puandan sonra havlu atan Güzide’ye Mehmet Şef ve diğer şeflerden tepki geldi. Güzide’ye neden böylesin sorusunun sorulması üzerine, başarılı yarışmacı ağlamaya başladı. Burada herkesin bir rol model olarak görüldüğünü belirten Güzide, yarışmayı diğer arkadaşlarının daha çok hak ettiğini ifade etti. Sosyal medyadan gelen tepkilerden rahatsız olduğunu dile getiren Güzide’ye şefler ve arkadaşları destek çıktı. Özellikle Alican, sosyal medya üzerinden boş yorumların yapıldığını ve yarışmayı en çok hak eden yarışmacıların başında Güzidenin geldiğini ifade etti. Öte yandan cemre de aynı şekilde yorumlar yaparak güzideye moral verdi. 

Masterchef Kim Elendi? Masterchef Güzide Mi Elendi?

MASTERCHEF EKİN ELENMİŞTİ

MasterChef’te canlı olarak yayınlanacak final bölümünden önce yarışmacılar teker teker elenmeye başladı. Yarı final öncesi son elenen isim ise Ekin olmuştu. MasterChef’te favori isimler arasında gösterilen Ekin rakipleri arasında en düşük puanı alarak elenmişti. Böylelikle Ekin, MasterChef’te 4. olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Ekin’in yarışmadan elenmesi Mehmet şefi de üzdü. Ekin’in ayrılık konuşması yaptığı sırada Mehmet Şef’in gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı.

MASTERCHEF ALİCAN CEMRE AŞK MI YAŞIYOR?

MasterChef Türkiye'nin geçtiğimiz akşam yayınlanan bölümü yine reytinglerde ilk sıralardaydı. Heyecanla beklenen yarışma programında damga vuracak anlar yaşandı. Yarışma programının iki iddialı ismi Cemre ve Alican arasında aşk iddiaları ortaya atıldı. 

Danilo şefin Güzide'ye, "Dün oyunu kaybettiniz bugün enerjiniz nasıl" demesi üzerine Güzide, "Dün oyunu kaybetmemizin ben bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Cemre Alican'ın çok moralini bozdu. Alican o yüzden çok moralsiz olduğu için istediğimiz verimle çalışamadık. Bugün Alican çok iyi kendine gelmiş durumda. Cemre'nin onu süründürmesine izin vermeyeceğiz. O yüzden bugünkü oyun bizde" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi