GÜN boyu izliyoruz... Sadece siyaseti değil... İlgi alanımız olsun veya olmasın her şeye kulak kabartıyoruz. Bilmediğimiz konulara bile duyarlıyız. Önümüze ne gelirse okuyoruz. İşçi, köylü, işveren, memur, emekli, girişimci kim varsa dikkatliyiz etrafa... Belki de hiç bu kadar duyarlı olmadık geleceğimize... Bir korku ve panik halimiz olabilir. Umutlu olma hayali, bir adım geride kalmış görünüyor. Daha kötü, daha umutsuz bir ortam istemeyişimizden kaynaklanıyor, daha umutlu olmak. Son ekonomik göstergeler ülkemizin durumunu gösteriyor ki, çok da iç açıcı değil... Ama Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, 2.6 büyüme ile direkten dönüldüğü görüşünde. İktisadi anlamda en kötü geride kalıyor bakana göre. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de aynı görüşte... En kötü durumun geride kalmış olmasını, gelecek iyi günlerin başlangıcı olmasını umuyoruz sadece. Bahçeli’nin dediği gibi ne patlıcan ne de biber özlemi içindeyiz. Her ihtiyaç zamanında, mevsiminde ihtiyaç olabilir. Şart da değildir esasında. Bekleriz, özleriz. Ancak inşaat ve makine göstergelerindeki rakamlardır asıl iştahımızı karartan. Yanı sıra yüksek faiz, yüksek döviz algısı, üretime verilen zorunlu mola, tüketimin kontrol altında kalması ile ekonomik ritim dengesini yitirmiş görünüyor. Bakan Albayrak, nisan itibariyle ekonomide ivme kazanılacağını söylüyor. Yüksek seçim heyecanı ve çalışmaları ile aslında ister istemez ekonomik önlemler de nisan ve sonrasına ertelenmiş durumda.

Önlemleri bekliyoruz

Baharın getirdiği hoşluğun farkına varamadan, nisan ayı önlemlerini bekliyoruz. Bu zorunlu önlemler canımızı acıtır mı bilmiyoruz ama önümüzü de görmek istiyoruz. Kamusal giderlere yapılacak katkı ile dengelenmek bizim dengemizi bozacaktır şüphesiz. Göstergelerdeki rakamlardır asıl bize sıkıntı veren. Yoksa ne patates, ne de domates kimsenin derdi olmamalı... Döviz ile yüksek faiz korkusunun yanı sıra Allah’tan petrol belli bir dengede gidiyor da bu dünya endeksi karşısında teselli bulabiliyoruz. Bu ortamda seçim için partilerin son taktikleri, son manevraları da izleniyor dikkatlice... Cumhurbaşkanı adım adım dolaşıyor ülkeyi... Şırnak ve Hakkari illerinde ‘terör’ içerikli konuştu. Rakipleri eleştirdi, 17 yıllık icraatlarını yeniledi. Sayın Bahçeli, Etimesgut’ta aynı kararlılıkla ‘Cumhur İttifakı ve beka’ başlıklı düşüncelerini aktardı. Karşı bloktaki ittifaka ve özellikle CHP’ye verdi veriştirdi... CHP-İYİ Parti ve Saadet, eleştirileri yanıtlayıp, onlar da iktidarla olan şikayetlerini tekrar etti. Üslup, hitap, eleştiri ve karalama göstergeleri hız limitinin üstüne çıkmış durumda. Siyasi centilmenlik ortamından söz etmek güç. Liderler ya genel siyasetten söz ediyor ya da kendi aralarındaki atışmalarla konuşmalarını sürdürüyor. Dün de söz ettiğimiz gibi yerel seçim havasının çok uzağındayız. Sözlü çatışma ortamından çıkılamıyor kolay kolay... Ezan okunurken yapılan saygısızlık, Akçay eski belediye başkanında patladı. CHP kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti. Ankara’da başka bir boyut ortaya çıktı. Mansur Yavaş ile ilgili sahte senet takibi iddiası gündem yarattı.

Bahar geldi nasıl olsa

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in iddialarına bugün Mansur Yavaş cevap verecek. Erdoğan-Akşener arasındaki atışmaya dün ara verildi. Ancak günün flaş haberi, patates için ithalatta 40 günlük gümrük vergisinin sıfırlanmış olmasıydı. 200 bin ton kotalı ithal patatesten sonra, sırayı soğan da alırsa gerisi kolay. Bahar geldi nasıl olsa... Ekonomide dengelenme sürecine dikkat kesilirken, seçim atmosferindeki dengelenme galiba söz konusu bile olamayacak. Çünkü liderler bu kulvarda tam gaz gidiyor. Makas açılıyor, vakit azalıyor, son düzlüğe girmeden, son hamleler yapılıyor. Suriye, S-400, F35, Amerika ile ilişkiler gibi gündemler sinsi sinsi güncelliğini koruyor. Ama manşetler ve özellikle sosyal medya ‘seçim atışmaları’ ile hacimlik kazanıyor. Seçim gündemi için bugün Ankara’ya kulak kesileceğiz. Anketlere göre, umutlu görünen Mansur Yavaş için ortaya atılan iddialar bugün yanıt bulacak. AK Partili Ömer Çelik’in uzun uzun konu ettiği sahte senet takibi, mahkeme süreçleri ve kesinleşmiş ceza hakkında detaylı bir açıklama alacağız. İddia elbette Ankara oylaması için önemli bir şaibe. Cevap Mansur Yavaş’ı kurtarır mı bilmiyoruz. Bugün açıklığa kavuşacak iddia Mehmet Özhaseki’nin yol durumuna da katkı sağlayacaktır. Bugünün gündemi dünden belli oldu. Haydi hayırlısı...