Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar aday olacağını açıkladı. Peki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ne yapacak?

Bu sorunun cevabını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı. Selvi, bugünkü yazısının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu, İBB adaylığını açıkladı. Peki Mansur Yavaş ne yapacak? Yöntemleri tamamen farklı. Mansur Yavaş CHP içindeki mücadeleden uzak duruyor. Zaten hizmete odaklı bir profil çizdiği için ön plana çıkmış ve yıpranmamıştı. Ta ki cumhurbaşkanlığı seçim sürecine kadar. Kaybedilen seçimde cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olmak Mansur Yavaş’ı da yıprattı. Seçimden sonra derin bir sessizliğe büründü. Sadece Meral Akşener’i ziyarette ve Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile toplantısında ortaya çıktı. Ama Mansur Yavaş’ı CHP içindeki tartışmalara çekme çabaları var. Ama o parti içi polemiklere girmemekte kararlı. Peki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık için ne düşünüyor? Basın danışmanı Volkan Memduh Gültekin, “Ankara halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” tweet’iyle gerekli mesajı verdi.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday. CHP içindeki tartışmalardan uzak duruyor. Ama Ankara’da İYİ Parti-CHP ittifakının kurulması ve ittifakın adayı olmak için çaba gösteriyor."

Editör: Grlyrtts