Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kararını Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi açıkladı.

"Mehmet Şimşek OVP ile sahalara inecek" başlıklı yazısında Selvi, şu ifadeleri kullandı:

EKONOMİ yönetimi son dönemde ardı ardına uygulamaya koyduğu kararlarla gemiyi yeniden rotasına sokmayı başardı.

Rezervlerdeki artıştan enflasyonda bir yol haritasının ortaya çıkmasına kadar ortaya konan somut gelişmeler, ekonomideki beklentileri ve iyimserliği artırdı.

Şu anda artık son şekli verilmeye çalışılan Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanmasıyla bir çeşit ekonomi yönetimi işin mutfak tarafını yani ev ödevini tamamlamış olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında hazırlıkları sürdürülen OVP’nin, pazartesi günü Kabine’de görüşülmesinden sonra eylül ayının ilk haftasında kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar OVP’de belirlenen hedeflere odaklanmış durumda.

OVP’nin eylül ayının ilk haftasında açıklanması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tabiri caizse sahalara inecek. Yıl sonu gerçekleşmeleri ve önümüzdeki üç yılı kapsayacak ekonomideki temel hedefleri hem bizlerle hem de yabancı oyuncularla paylaşacak.

Şimşek, OVP’yi açıkladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Kurulu nedeniyle gideceği ABD’de uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek ve Türkiye’de JP Morgan ile başlattığı toplantı serisine orada devam edecek. Goldman Sachs’ın organize edeceği toplantıda yatırımcılarla bir araya gelecek olan Şimşek, Türkiye’nin gelecek perspektifini paylaşacak. Bunu diğer toplantılar izleyecek.

Doğrusu bu toplantıyı önemsiyorum. Çünkü yatırımcılar, fon yöneticileri, analistler yani piyasaları etkileyen aktörler birinci ağızdan bekledikleri açıklamaları duyacak, sorularına yanıt bulacak. Açılan yatırım penceresinden Batılı yatırımcıların gelmesi için önemli bir fırsat olacak.

Anlayacağınız Şimşek ekonomide oluşturduğu altyapının ardından artık sahneye çıkacak.
Bu toplantılardaki gelişmeleri de izlemeye devam edeceğim ve ortaya çıkan sonuçları sizinle paylaşacağım.
 

Editör: Grlyrtts