Mersin Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’ndeki Türksat Sitesi’nde korkunç bir olay gerçekleşti. Sitede oturan 12 yaşındaki Suriyeli Khaled Hayanked, akşam okuldan dönmeyince ailesi aramaya çıktı. Bu esnada baba Halit Hayanked’in telefonu çaldı. Arayan kişi “Oğlunuz elimde, bırakmam için bana 400 bin avro (8 milyon 586 bin TL) vereceksiniz. Eğer polise bildirirseniz öldürürüm” dedi.

CESEDİ ÇUVALA KOYARKEN YAKALANDI

Hayanked, hemen emniyeti arayıp olayı anlattı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, arama yaparken sitenin kapıcısı Hasan C’yi bodrum katta çocuğun cesedini çuvala koyarken yakaladı. Khaled’in boğularak öldüğü belirlendi.

ZANLI: BEN ÖLDÜRMEDİM, KENDİ BOĞULDU

Çocuğu öldürmediğini iddia eden zanlı "Çocuğu bağlayıp fotoğrafını çektim. Sonrasında serbest bıraktım, fotoğraf da telefonumda kayıtlı durdu. Olay günü 8 Mayıs'ta da onu tekrar görünce aklıma ailesinden fidye istemek geldi. Khaled'i tekrar bodruma götürdüm, iple el ve ayaklarını bağladım, ağzını kapattım, fotoğraflarını çektim. O esnada çocuk aniden fenalaştı. Ben de korkup site bahçesine kaçtım. 10-15 dakika sonra durumuna bakmak için tekrar geldiğimde ölmüştü. Çocuğu arayan polislerle kamera görüntülerine baktık. Çuvala koyduğum cesedi ne yapacağıma karar vermemiştim" dedi. Adliyeye sevk edilen Hasan C, çıkarıldığı mahkeem tarafından tutuklandı.

"BİZLE BİRLİKTE ÇOCUĞU ARADI"

Site sakinleri ise yaşanılanları "vahşet" olarak yorumladı. Vatandaşlardan Enes Öter “Halit Hayanked kuyumcuydu. Kapıcı, daha önceden bu işi planlamış. Olay günü güvenlik kameralarını kapatmış. Kardeşim, kapıcı ile damadını bodruma inerken görmüş. En son polisler buraya bakmak istiyor, Hasan C. karşı çıkıyor, ‘savcılık izniniz olmadan arayamazsınız’ diyor. Daha sonra polisler gitti sanıp çocuğun cesedini halıya sararken yakalanıyor. Bir de bizle birlikte çocuğu aramıştı” dedi.

"UYUŞTURUCU KULLANIYORDU"

Melek Erden de “Kapıcıyı uyuşturucu madde kullanırken gördüm. Bunu yöneticiye de komşulara da söyledim, ‘çocuklarımızın can güvenliği yok’ dedim. Birçok kere bu kapıcıyla karakolluk oldum. Bugüne kadar hep bir yolunu bulup kurtuldu. Olayı duyunca çok üzüldüm ve hâlen şoktayım” diye konuştu. 

Editör: İrem Nur Kaya