Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftanın ilk gününe dair hava raporu paylaşıldı. 27 Şubat Pazartesi günü hava nasıl olacak belli oldu. Öte yandan hava durumu uzmanlarından peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye genelinde kar beklenen tarih açıklandı. Bir diğer uzmanın ise "pencereleri kapatalım" diyerek yaptığı uyarı dikkat çekti. İşte hava durumunun güncel ayrıntıları...

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Sıcaklık: Tahminlere göre, hava sıcaklığı artmaya devam edecek, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 

Rüzgar buralarda kuvvetli: Rüzgarın, genellikle güney, güneydoğu kesimler ile öğle saatlerine kadar Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Habertürk Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel ise hava durumu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. Öztel, Türkiye genelinde kar yağma ihtimali olan tarihi paylaştı. 

Öztel, "Mart ayının ilk günlerinden sonra ise Marmara dahil Türkiye’nin çoğu bölgesinde yeniden kar yağışı görebiliriz, önce ısınıyoruz ama ardından hava değişecek, kışa geri döneceğiz görüntüsü alıyoruz. Mart’ın bir kısmı kış gibi geçse dahi yağış miktarı tahminleri hala iç açıcı değil. "dedi.

Hava uzmanı Kerem Ökten ise şu uyarıyı yaptı: Ülkemizin batısında güneyli rüzgârlar etkili olacak. Migrene karşı dikkatli olunmalı. Bol nane ve lavanta tavsiye ederim. Perşembe gününden itibaren ise kuvvetli kuzeyli rüzgarlar başlayacak. 

ÇÖL TOZU GELİYOR

Güneyli rüzgarlar ve özellikle de Lodos Migrene sebep oluyor. Bunun sebebi içlerinde barındırdıkları çöl tozları ve hava basıncında neden olduğu hızlı değişimlerdir.

Bugün lodostan dolayı Migren riski devam edecek. Yarın ise risk ortadan kalkıyor. 1 gün daha dişimizi sıkalım. Bugün bol su içelim, nane ve lavanta kullanalım. Güneye bakan pencereleri kapatalım. Ağrı kesici yerine kekik yağı kullanmaya özen gösterelim.

Editör: İrem Nur Kaya