Cûdî dağı eteklerinde kurulan kıl çadırda yapılan Olağan Genel Kurula MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve partililerin yanı sıra yoğun katılım sağlandı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, divan başkanlığı seçimi yapıldı ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. 

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime giren mevcut başkan Koçero Saluci tekrar MHP Silopi İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye, Cezayir Baysal, Çatlı Ailesi, Alaattin Çakıcı, Ali Balkan Metel, Burak Öcük, Davut Taştan, Kahraman Yıldırım çelenk gönderdi.

Kongrede konuşan MHP Silopi ilçe Başkanı Koçero Saluci şunları söyledi:

“Büyük Türkiye sevdasına gönül vermiş korkusuz yüreklerin buluştuğu Milliyetçi Hareket Partisi Silopi İlçe Başkanlığı Kongresine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz! 
Emirlerinde olmaktan şeref duyduğumuz, Türk Dünyasının Bilge Lideri, Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Beyefendinin takdir ve tensipleriyle bir kez daha kutlu davamız yolunda hizmet etme şerefini bizlere güvenle verdikleri için kendilerine şükranlarımı sunarım. Ayrıca Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih YALÇIN beyefendiye bizlere olan güven ve takdirleri için bir teşekkürü borç bilirim! 

Kıymetli Dava Arkadaşlarım! Bu dava Bilge Kağan’ın davasıdır, Bu dava Attila’nın davasıdır, Bu dava Enver Paşa’nın davasıdır, Bu dava Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün davasıdır, Bu dava Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in davasıdır, Bu dava Allah yolunda canını seve seve verenlerin davası, bu dava gözünü kırpmadan vatan uğruna göğsünü siper edenlerin davasıdır! Bu dava Ruhi KILIÇKIRAN’dan Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’na Ülkücü Şehitlerimizin davasıdır! BU DAVA, ONLARDAN BİZE EMANETTİR! 

Kıymetli Dava Arkadaşlarım!

Hepimiz var gücümüzle bu davanın bayrağını ileri taşımaya gayret gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin dediği gibi: Milliyetçi Hareket, lobilerin, kulislerin, insanımıza tepeden bakan, değerlerimize ters yaklaşan zümre ve kaymak tabakaların partisi değil, Türklüğün kalpgâhı, Müslüman Türk milletinin yürek atışıdır. Bu zamana kadar hareketimiz ve davamız üzerinde oyunlar oynamaya çalışanlara, kulislerle hareketimize zarar vermeye kalkanlara, karalama kampanyaları yürütmeye çalışanlara müsaade etmedik ve etmeyeceğiz! Güneş balçıkla sıvanmaz!
Kıymetli Dava Arkadaşlarım! Bu ülke bize Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yegâne emanetidir. Bu ülke bize şehitlerimizin emanetidir! 

Herkes emin olsun! Silopi her zaman olduğu gibi dimdik ayaktadır! Biz bu dava uğruna gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya and içtik! O halde; Yemin olsun Tanrı Dağı’na! Daha Dağ, Daha Deniz, yemin olsun Oğuz Kağan Ata’ya! Yemin olsun Göktürk palkını Ötüken’e götüren Bilge Kağan’a! Yemin olsun Çağrı Bey ve Tuğrul Bey’in keskin kılıcı, Sarı Hoca’nın ALPARSLAN’INA! SELAM OLSUN Osman Bey’in Çınar Ağacına, Fatih’in Şanlı İstanbul’u! Atatürk’ün Ankara’sına SELAM OLSUN! And olsun bizi yaratan ALLAH’a!
Asla bu davadan dönmeyeceğiz Dönenlerden, kaçanlardan olmayacağız! Kaçanlara güzel bakmayacağız!

Kendini yere atıp yuvarlamıştı: AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe sessizliğini bozdu Kendini yere atıp yuvarlamıştı: AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe sessizliğini bozdu

Ülkemiz ve ilçemiz üzerinde hain emellerle hareket edenlere dünyayı dar edeceğiz!

Bir elimiz her zaman kınından çıkmaya hazır olan Zülfikarımızdadır! Kimse Ülkücü Hareketi hafife almasın! Kimse bizleri yıldıracağını düşünmesin! Kimse bizim üzerimizde hesap yapmasın! Selam olsun Cudi Dağı’ndan Tanrı Dağı’na; Selam olsun Babası Nuh’un diyarından, oğlu Yafes Ata’ya! Selam olsun Urumçi’ye! Selam olsun Tuna Nehri’ne! Selam olsun Üç Hilalli Sancağımızı diktiğimiz Şırnak’a ve Silopi’ye!

Yılmadık! Yılmayacağız! Başaracağız!Başaracağız! Başaracağız! Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, her zaman gövdemizi taşın altına koyarak ilerlemeye yemin ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partimizin Silopi İlçe Kongresinin ve ayrıca önümüzdeki süreçte canla başla çalışacağımız Mart 2024 yerel seçimlerinin ülkemiz ve hareketimiz hayrına olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ne mutlu Türk’üm Diyene!” 

MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar da kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek yeni başkana görevlerine başarılar diledi.

Kongreye Ülkücü camianın saygın işadamlarından Sayın Alaattin Çakıcı, Cezayir Baysal, Çatlı Ailesi, Ali Balkan Metel, Burak Öcük, Davut Taştan ve Kahraman Yıldırım çelenk gönderdi.

Editör: Grlyrtts