GÜNDEM

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı kim? Kemal Kılıçdaroğlu'na Mansur Yavaş soruldu, bakın ne yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'deki Çalar Saat programına canlı yayın konuğu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu "Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olacak" sorusunu bir çok kez taca attı. Kılıçdaroğlu "Siz aday olur musunuz' diye sorulunca ise kapıyı sonuna kadar açık bıraktı.

FOX TV'de İlker Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçrdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayını" 6'lı masanın belirleyip ilan edeceğini söyledi. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının nasıl biri olması gerektiğinin belli olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu aday yapılır mı' sorusu gelince yanıtıyla lafı dolandırdı. Kemal Kılıçdaroğlu her iki belediye başkanının da bulundukları yerde çok iyi işler yaptığını belirtip "Cumhurbaşkanı adaylıkları" konusunda kapıyı kapalı tuttu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

*Kendilerinden son derece mutluyum. Mansur bey de Ekrem beyde diğer belediye başkanlarımız da hepsi de başarılı. Bu başarılarını pekiştirmeleri ve büyütmeleri gerekiyor. 

İlker Karagöz, "Cumhurbaşkanı adayı siz olur musunuz" sorusunu da yöneltti. Kemal Kılıçdaroğlu "ben hazırım' yanıtını verdi ve şunları söyledi:

*Yaptığımız işi tarih kitapları yazacaktır. 6 liderin aldığı kararları siyaset tarihi yazacaktır. Çok önemli bir noktadır. "Ben hazırım". Uzlaşma kültürünü esas alarak ülkemizi aydınlığa çıkartmak zorundayız. Adaylık için benim üzerimde uzlaşılırsa ben hazırım. Herkes hazırdır niye hazır olmayacağız. Türkiye'yi bu kaos ortamından çıkarıp atmalıyız.

Canlı yayınının finalinde İlker Karagöz bir kez daha "6'lı masanının adayı siz misiniz" diye sorunca Kemal Kılıçdaroğlu bu kez "Ona 6'lı masa biraraya gelip karar verecek" dedi.