2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin talibi fazla. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Abdullah Gül. Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazanınca önündeki engel kalktı sanmıştı. Her şey çok güzel olmadı. Olmayınca, kendisine yakın olan iş adamlarınca bir televizyon kanalı aldığı duyuldu.

Boş reklamlar kanalı olacağı muhakkak. İstanbul perişan çünkü. Abdullah Gül’e yakın bir iş adamı da Halk TV’yi almıştı. Gümbür gümbür geliyorlar demek isterdim, öyle olsaydı bunca çabaya girmezlerdi. 2023 çantada keklik değil. Zaten saydıklarım Millet İttifakı içinde yarıştı. Adaylık için birbirlerini elemek zorundalar.

Önce birbirlerini devirip sonra Cumhur İttifakı adayı ile yarışacaklar. Güç kaybı bir anlamda. Geçen sefer ayrı cephe açmak işe yaramadı. Devlet ekonomide, koronavirüste cephe cephe ilerlerken bu beyzadeler önce geçme derdine düşecek. CHP liderinin tutkusu Abdullah Gül, hepsini biçip öne geçer mi derseniz kendisine karşı belli bir CHP’li kesim ‘nal’ deyip ‘mıh’ demiyor.

Bu arada sessiz sedasız yola çıkan Muharrem İnce’yi de unutmayalım. Kavga etmekten uzak, Anadolu’yu dolaşacaklarını söylüyorlar. CHP hiç duymamış gibi davranıyor. Gerçekten ilginç. Oysaki ülkem solu, epeydir sakindi. Deniz Baykal’a kurulan kumpas sonrasında ümitleri bağladıkları Kemal Bey ile uzamasalar da devam ediyorlardı. Yeni hükümet sistemini eski modele döndürmekten başka hedefleri yok.

Davul Türkiye’nin tokmak yedi düvel elinde yerinde saymaya demokrasi diyorlar. Meral Akşener “Cumhurbaşkanı olacağım” demeyi bıraktı. Seçimde millet onu İYİ Parti Genel Başkanlığı’ndan düşürdü. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ise iddiaları yok. Davutoğlu bir emir ile başbakanlığı bırakmıştı. Babacan, Tayyip Erdoğan’ın bakanıydı. Onlar, AK Parti’den puan koparma siyaseti peşindeler. Devlet ile ilgili kaygıları yok. Tüm bunlar tamam da Muharrem İnce’yi hariç tutarsak geri kalanlar nasıl bir plan kuracak? Geçen sefer ikinci tur diye yeri göğü yıktılar, onarca sosyal medya anket şirketi ikinci turun sonuçlarını verdi.

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi ki yol haritaları ne? Abdullah Gül, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için kamuoyu araştırması yapacak halleri yok. Cumhur İttifakı için Güneş Motel projeleri mi var, Joe Biden sözünü ettiği Erdoğan’ı seçimle devirmekten kasıt ne? Mesela Muharrem İnce niye yol düştü? CHP şu saatten sonra ne yapacak?

Millet İttifakı fikren dağılmış durumda. Muharrem İnce her zamanki gibi sineye çeker, bir kenara çekilir denilirken, beklenmeyeni yaptı. İttifakın ana gövdesi CHP sarsılıyor. Koronavirüs belası, ekonomik göstergelerin oynaklığı sürerken, netice Türkiye’nin hayrına olan işler devam etsin.