YAZIM için bu başlığı öneriyorum. Ama farklı başlıklar da sunabilirim. Örnekleri sıralayalım:
CHP’de seçim heyecanı kursakta kaldı..
CHP’nin seçim umudu başka bahara..
Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın ekmeğine yağ sürüyor..
CHP kendi bacağına ateş ediyor..
Cumhur tarafı sakin.. Millet’te ateş bacayı sardı..
Kılıçdaroğlu B planı uyguluyor..
Mersin Operasyonu Brütüs gibi..
Ak Parti’nin miting bile yapmasına gerek kalmadı..
Kılıçdaroğlu ve Akşener’nin kelle koltukta siyaseti..
İçerden vurgun yiyenler.. Çakallarla dans (Yeni vizyon).

6 aydır çalışıyorlar

Sadece tek bir yazı için bu kadar başlık alternatifi olabilir mi? Olabilir.. Türk tipi siyaset için kafanız karışır ve daha da farklı başlıklar düşünebilirsiniz.. Listelerini saptayabilmek için partilerimiz 6 aydır çalışıyor.. Aylardır ittifak görüşmeleri yapılıyor.. Aylardır pazarlıklar sürüyor.. Aylarca parti meclisi, merkez karar, başkanlık divanı gibi parti organları çalışıyor.. Adaylar saptanıyor. Aday tanıtım toplantıları yapılıyor.. Fotoğraflar çektiriliyor. Posterler hazırlanıyor. Bütçeler oluşturuluyor. Gazete ve televizyon kanalları kiralanıyor.. Tanıtım promosyonları, hediyeleri sipariş ediliyor.. Mesleki işleri durduruluyor.. Yollara bile düşülüyor.. Ve hatta miting, köy toplantılarına dahi başlanıyor.. Ama o da ne? Yüksek seçim kuruluna kesinleşmiş aday listesi teslim edileceği son gün tüm hesaplar alt üst ediliyor.. Dere geçilirken at değiştiriliyor adeta.. 5 yıldır kurulan hayaller, plan ve projeler, çalışmalar, umutlar sönüyor.. Yüksek demokratik anlayış mı, yoksa partizan davranış mı? Siz karar verin.. Evdeki hesap çarşıya uymuyor.. Mersin Adayı ve halen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı devre dışı bırakmak için adaylık başvurusu özellikle geciktiriliyor. İnsan üzüntüsünden kahrolur.. Enfarktüs bile geçirebilir.. Buca adayı çizik yiyor.. Maltepe’de isyana rağmen, Akif Hamza Çebi’nin istifasına rağmen ‘Dediğim dedik. Çaldığım düdük’ deniliyor..

Ve daha niceleri...

Şişli, Bodrum, Siverek ve daha niceleri.. Demokrat Parti ve DSP aday istepnesi gibi.. Patlayan adayın umuduna cankurtaranlık yapıyor.. Tabela partisi durumundayken sistemde can buluyorlar.. Adaylarda ise kararlılık ve istikrar asla yok.. ‘Pantolon yoksa gömlek ver’ örneği.. O parti olmazsa bu parti.. Yeter ki aday olsun.. Bağımsız adaylık sıkıntılı. O nedenle parti ismi ve partinin siyasal çizgisinin önemi yok.. Bakınız Şamil Ayırım’a.. Tam 7 parti değiştirdi.. DYP, DSP, ANAP, MHP, Genç Parti, CHP’yi dolaştı. Son anda AK Parti’ye geldi. Kabul gördü. Aday tanıtımına bile katıldı. Ama Iğdır MHP’ye bırakılınca dışarıda kaldı.. Fırıldak Kubi’ye özür borcumuz var. 4 parti değiştirdiği için fırıldak adı boşuna takılmış. Bodrum’da Mehmet Kocadon’u kimse istemedi. Gitti Demokrat Parti’nin aday oldu ve kazandı.. CHP transfer etti.. Bu seçimde ise aday göstermedi. Kocadon tekrar DP’ye geçti.. Vallahi DP tekrar aldı ve tekrar aday gösterdi..

Şişli zaten biliniyor

Diğerlerini tek tek yazmaya yer kalmadı.. Şişli zaten biliniyor.. Yedek partiler, yedekten bile düşen adaylarla hayatiyet bulurken, bizim umutlarımız ve demokrasiye olan inancımız da her geçen gün mizaha benzeyen uygulamalarla sarsılıyor.. ‘Fakirin umudu ekmek.. Ye Mehmet ye’ misali umutların bile üstünde sis bulutları varken ne hayal kurulabilir, ne de hayaller uygulanabilir.. Muharrem İnce konusunu açmadık bile daha.. Cumhur İttifakı’nda ise tek bir aykırılık, küskünlük, dargınlık, kaos, isyan, yanlış uygulama yok. Olsa bile sessizlik ve bekleyiş hakim.. Nisan başı itibariyle çok konuşan olur çoookkk. Kim nasıl hesap verecek, göreceğiz.. Bir yazı için bu kadar başlık alternatifi bile az sanırım.. Kendinize göre başka başka başlıkları siz de sıralamaya devam edin.. Perşembenin gelişi, çarşambadan belli olur.. Buyrun bir başlık daha.. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Damlaya damlaya göl olur.. Damlamazsa hiç olur.. Haydi hayırlısı..