GÜNDEM

Millet ve Cumhur'dan sonra üçüncü ittifakın adı da netleşiyor

Türk siyasetinde bir yandan erken seçim tartışmaları yapılırken, bir yandan da 2023'te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hazırlıkları başladı. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın ve CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın yanına yeni ittifaklar eklenip eklenmeyeceğini merak edildiği sırada, sol partilerin yaptığı hamle, siyaset sahnesini hareketlendirdi. Buna göre sol partilerin, yeni ittifakın ismi için "Halk" kelimesi üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı. Gelecek Partisi ve Deva Partisi de bu ittifakla görüşmelerini sürdürüyor.

Şimdi bu iki ittifakın karşısındaki üçüncü ittifak da şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile milletvekilleri Barış Atay, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil tüm sol ve sosyalist partilere üçüncü ittifak çağrısında bulundu.