Karaman'da 'Dilan Polat'lı gösteri: Milli Eğitim'den soruşturma! Karaman'da 'Dilan Polat'lı gösteri: Milli Eğitim'den soruşturma!

MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi göz altına aldı. MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip edildiği tespit edildi.

İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamda İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Bu 9 kişi para karşılığı öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığı ile MOSSAD’a satıyordu.

MOSSAD’da Aralık 2022’de düzenlenen operasyonda 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı Ocak ayı başında MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşen operasyonda 34 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler, Türkiye’de yaşayan yabancılara yönelik keşif, takip ve adam kaçırma planlamakla suçlanıyor.

Editör: Nehir Durdağı