Her sene olduğu gibi, bu sene de Müslüman ülkeler bir türlü anlaşamadı. Ayrı ayrı Kurban Bayramı namazı kılındı, ayrı ayrı kurbanlar kesildi.

Bir okurum bana telefon ediyor ve diyor ki, "kaç türlü İslam var ve biz hangisine uyalım."

Suudi Arabistan, son derece teknik kuşatması varken Riyad veya Demmamdan Hilali gördüm diyen körün şahitliği ile bayram yapıyor. Pakistan bizden iki gün sonra bayramı karşılıyor. Afganistan'da Taliban, bayram günü intihar saldırıları ile camiye gelen Müslümanları katlediyor...Ve hiç bir İslam ülkesi, Yüce İslamın emir ve nehiylerinde bir türlü anlaşma sağlayamıyor.

Mısır'da El-Ezher Üniversitesi, Mekke'de Ümmül-Gura İlahiyat Fakültesi, Şam İlahiyat Fakültesi, Bağdat İlahiyat Fakültesi ve diğer fakültelerde onbinlerce ilim adamı yetiştiren ülemalar neden birlikte hareket etmek istemiyorlar? Hazreti Peygamber (S.A.V)'in hangi günlerde bayram yaptığını, kurban kestiğini bilmiyorlar mı?

Bu da yetmiyomuş gibi, Tv. ekranlarına çıkarak, 'Türkiyede bayramın birinci günü kesilen kurbanlar, sadaka sayılır, kurban sayılmaz' diyerek insanlara yalan yanlış konuşmaları, fetva vermeleri, halkımızın kafasını karıştırıyor. Çünkü bu fetva verenlerin fetva verme yetkisi olmadığı gibi dini kültürününde fetva vermeğe yeterli olduğu inancında değilim.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Diyanet İşleri Başkanlığı var. Ve Diyanetimizin açıklamalarına gönülden inanıyorum. Ayrıca bütün dünya, Türkiyenin takvim hesaplamalarını kabul etmiştir.

HİÇ KİMSE TEREDDÜT ETMESİN

Türkiye Cumhuriyeti'nin hesapları doğrudur, halkımızın kestiği kurbanlarda makbuldür, yerindedir. Türk Halkı, Diyanet İşleri Başkanı'nın fetva ve açıklamalarına göre amel etmiştir. Benim nasıl şüphem yoksa, halkımızında olmamalıdır.

Vatandaş soruyor? Bu nasıl İslamiyet ki, Müslümanlar ayrı ayrı hareket ediyor...

Müslümanlar, ondört asırdır İslamiyeti, emir ve nehiylerini öğremedilerse İslamın burada kusuru nedir?

***

GUBAR-I ŞERİF

Bir ağabeyim bana; Gubar-ı Şerif nedir, diye sordu.

Aklımda kaldığı kadarıyla Gubar Arapça, ''TOZ'' demek.

Efendimizin Mübarek Kabri Şeriflerinin üzerindeki tozları türbedarlar toplar ve Efendimize hürmet olarak, temiz keseler içinde saklarlardı.

Bir de basında çıkan bir haber, eğer doğru ise, beni üzdüğü gibi, Efendimizi sevenleri de çok üzeceğe benziyor. Bu haber; Efendimizin Mübarek Kabr-i Şerifleri üzerindeki tozların 33 bin TL'ye satılma haberidir.

***

ARTIK MÜSLÜMANLAR TEK VÜCUT OLMALI

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkalığı ve İslam ülkelerinin ağabeyi olarak, Diyanetimizin bu ayrılıklara bir son verilmesi için çözüm bulacağına inanıyorum. İslam ülkeleri arasında Yüce İslamı yaşayan Yüce Türk Milleti olarak, başta Sayın Başkanın bu meseleyi yakın bir zamanda gerçekleştireceğini umuyorum.

Güç birlikten doğar, birlik olunca her meselenin çözüleceği inancındayım. Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.