BİR yanda kulvarlarını tek tek kaybedip bütün umudunu lige bağlayan Beşiktaş... Diğer yanda son üç hafta 9 puan kazanmış Trabzonspor. Sıkıntılı Beşiktaş bu maçı ilaç olarak görürken, bordo mavililer de zirveye ortak olmak için her şeyini ortaya koydu. İki taraf puanları paylaştı.
 
Şenol Güneş ve Ünal Karaman'ın maç öncesi birbirlerine söyledikleri övgü dolu sözler güzel ve bir o kadar anlamlıydı. Usta- çırak mücadelesinde gülen taraf olmadı. Oynanan futbol alkışı aldı.
 
İki takım da oyuna yüksek tempoda başladı. Topun bir bir dakika bile dinlenmediği karşılaşmanın ilk yarım saatinde ciddi gol pozisyonuna giren Trabzonspor oldu. Kaleci Karıus'un hatasını Nwakaeme direğe nişanlayınca bordo mavililer mutlak golden oldu. İki takım da orta alanda birbirlerinin zaaflarını kullanıp gol bulmaya çalıştı. Orta alanda pres yapıp, alan daraltıp kaptıkları toplarla gole gitmenin hesaplarını yaptı. Bu fırsatı değerlendiren taraf Trabzonspor oldu. Sosa, Beşiktaş savunmasını etkisiz hale getiren adrese teslim nokta ortayı yaptı. Topla buluşan Rodallega'ya soğukkanlılıkla topu filelere göndermek kaldı. 
Güneş ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Caner ve Gökhan'ı oyuna aldı. Necip ve Quaresma'yı kulübeye çekti. Trabzonspor ikinci yarıya da golle başlayı farkı ikiye çıkardı. Nwakaeme mükemmel vuruşla Karıus'u ikinci kez mağlup etti. Bir saat dolmadan Beşiktaş golü bulunca oyuna ayrı bir heyecan ve tempo geldi. Skoru koruma çabası içinde olan bordo mavililer uzatma dakikalarında yediği beraberlik golü ile bir puanla yetindi. İki teknik adamın oyuncu değişimi skoru belirledi. Gecenin kazananı Güneş oldu.