Prof. Dr. Naci Görür, New York Times gazetesine de çarpıcı açıklamalar yaptı. İstanbul için çok endişeli olduğunu belirten Naci Görür, 7 üzeri bir deprem bekledikleri şehirde depremin ardından çok büyük bir kaos yaşanacağını söyledi.

Haberde “Deprem uyarıları ona şöhreti getirdi. Daha fazla kişinin kendisini dinlemesini istiyor. Naci Görür depreme hazırlık çağrılarıyla Türkiye’de herkesin tanıdığı biri oldu. Ancak verilen tepkiden hayal kırıklığı duyuyor ve İstanbul için çok endişeli” ifadeleri yer aldı.

Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer şehit oldu! Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer şehit oldu!

6 Şubat gecesi enkaz altında kalan bir kadının ve kızının kendisini arayıp “Bizi kurtarın” dediğini, ancak daha sonra onlara ne olduğunu asla öğrenemediğini söyleyen Görür, “İki saat boyunca ağladım. Jeologlar olarak depremin geldiğini söyleyip yazmaktan yorulduk. Kimse bir şey yapmadı” dedi.

Sık sık televizyona çıkan Görür’ün 2 milyonu aşkın kişinin takip ettiği sosyal medya hesabından da sürekli depremlerle ilgili uyarılar yaptığını yazan Naci Görür, “İnsanlara hayatta kalmaları için yol göstermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Tüm çabalara karşın Türkiye’de deprem hazırlıklarının çok yetersiz kaldığını kaydeden Görür, özellikle İstanbul konusunda endişeli olduğunu söyleyerek olası depremin öncesinde esnasında ve sonrasında yaşanacakları anlattı: İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak” dedi.

“İnsanlar deprem hakkında hiçbir şey bilmiyor. Çoğu Allah’tan geldiğine, kaderden kaçılamayacağına inanıyor. Ancak bilim tam zamanı öngöremese de tehdidin nerede olduğunu bilir” diyen Görür, halka evlerini kontrol ettirmeleri ve hükümete baskı yapma çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Ailesinin ve doktorunun kendisini daha az yormasını istediğini kaydeden Görür, buna karşın daha fazla deprem bilinci yaratmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Editör: İrem Nur Kaya