Hatay'ta peş peşe iki deprem meydana geldi.

AFAD, 6.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Defne, 5.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Samandağ olarak açıkladı. 

Depremler bölgede paniğe yol açarken, yıkılan binalar bulunduğu, enkaz altında insanların olduğu da belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlerden sonra yeni bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Hatırlarsanız; depremlerden sonra ben ve Celal Şengör, Hatay ve Adana havzasına dikkat etmek lazım, oralarda kırılmamış kimi faylar yüklenmiş olabilir diye uyardık. Halk korku içinde, anlayabiliyorum. Hatay'da evlere çok girmemişlerdi, biz söyledik diye. Oralarda stres transferi söz konusu olabilir. Bizim beklediğimiz bir depremdi. Maraş depremlerinin bir anlamda Hatay'a stres transfer etmesi sonucu gelişmiş olan bir depremdi. Ölüdeniz fayı da bizim sınırlarımız içerisinde büyük ölçüde kırıldı ve enerjisini boşalttı.

Bizim endişe ettiğimiz alan olarak Adana havzası kaldı. Kıbrıs'tan da endişe ediyoruz, Maraş depremi sonucu. Kıbrıslılarla da konuştuk ve uyardık. Öngörü olarak söyledik. Bu deprem sözün özü, bizim ve birçok yer bilimcinin söylediği Maraş depremlerinin sonucu olan kırılmamış bir faydır. Ben artık Hatay'da daha büyük bir deprem olacağını sanmıyorum. Bu zaten 6.4, çok küçük sayılmaz.

Adana bölgesinde bir stres transferi olabileceğini düşünüyoruz. Bir de Kıbrıs'ta, özellikle kuzeyi ve güney kısmında stres transferi olabilir. Levha, Kıbrıs'ın altına dalıyor. Kıbrıs yayı dediğimiz bir yay var. Maraş depremleri, peş peşe olan büyük depremler. Bu depremler; kimi araştırmacılara göre 4, kimisine göre 7 metre olarak Anadolu'nun Güney'e kaydığı söyleniyor. Kıbrıs'ta bir deprem olursa yakın zamanda yer bilimciler olarak bizim için sürpriz olmaz."
 

Editör: Grlyrtts